Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval

Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval
Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval
120 perc / előkészület: 15 perc főzés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán kerül az étkezőasztalra ilyen nagyszerű fogás! Érdemes időt szánni a báránykolbász beszerzésére és hétköznapi tésztaételeink közé becsempészni egy egyedi ízű, valódi olasz tészta-különlegességet.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fűszeres báránykolbász csodálatos, pikáns ízt ad az ételnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomszósz készítése

  1. Közepes hőmérsékleten melegítsünk olívaolajat egy nagyobb szószkészítő edényben.
  2. Adjuk hozzá az aprított kakukkfüvet és a répát, főzzük 5 percig, amíg a répa megpuhul.
  3. Ekkor jönnek az egész paradicsomok levével együtt, ezekkel gyakori kevergetés mellett forraljuk össze a hagymás répaalapot. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és pároljuk további 30 percig, hogy olyan sűrű legyen, mint egy zabkása. Fűszerezzük sóval, borssal.
  4. A paradicsomszószt öntsük át egy közepes szószos edénybe, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kolbászdarabkákat. Vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, és pároljuk vele 1 órán keresztül.
  5. Kanalazzuk le a húsból eredő zsiradékot a szósz tetejéről, és húzzuk le az edényt a tűzről. Hűtsük rövid ideig, majd egy konyhai robotgép segítségével turmixoljuk simára a szószt. Öntsük egy 30 cm-es serpenyőbe, és tartsuk melegen.

Tésztafőzés

  1. Forraljunk vizet a tésztához, sózzuk ízlés szerint.
  2. Főzzük al dente a rigatonit a csomagoláson leírtak szerint.
  3. Szűrük le, majd öntsük a paradicsomszószhoz a serpenyőbe.

Étel összeállítása és tálalás

  1. Kevergetve melegítsük össze a szószt a tésztával, ez kb. egy perc, majd szórjuk rá mentaleveleket, és további 1 percig melegítsük.
  2. Melegített tányérokon tálaljuk az adagokat. Szórjunk reszelt pecorino sajtot a tészta tetejére. Azonnal fogyasszuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 560
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tészta fűszeres szósszal, bárányszószos tészta, paradicsomos-bárányhúsos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1190
rigatoni tészta 50 dkg
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1.5 ek
sárgarépa 1 kis db
konzerv paradicsom 80 dkg
2 ek
kolbász 45 dkg
menta 16 db
pecorino sajt 10 dkg