r
Nosalty Logó

Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval

Barilla
Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

1188
Kalória
50.8g
Fehérje
104.5g
Szénhidrát
62g
Zsír
229.5g
Víz
26g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Összesen 1188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Összesen 4748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    4379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21688.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    17517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    918 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1274 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    5199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1074 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Paradicsomszósz készítése

  1. Közepes hőmérsékleten melegítsünk olívaolajat egy nagyobb szószkészítő edényben.
  2. Adjuk hozzá az aprított kakukkfüvet és a répát, főzzük 5 percig, amíg a répa megpuhul.
  3. Ekkor jönnek az egész paradicsomok levével együtt, ezekkel gyakori kevergetés mellett forraljuk össze a hagymás répaalapot. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és pároljuk további 30 percig, hogy olyan sűrű legyen, mint egy zabkása. Fűszerezzük sóval, borssal.
  4. A paradicsomszószt öntsük át egy közepes szószos edénybe, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kolbászdarabkákat. Vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, és pároljuk vele 1 órán keresztül.
  5. Kanalazzuk le a húsból eredő zsiradékot a szósz tetejéről, és húzzuk le az edényt a tűzről. Hűtsük rövid ideig, majd egy konyhai robotgép segítségével turmixoljuk simára a szószt. Öntsük egy 30 cm-es serpenyőbe, és tartsuk melegen.

Tésztafőzés

  1. Forraljunk vizet a tésztához, sózzuk ízlés szerint.
  2. Főzzük al dente a rigatonit a csomagoláson leírtak szerint.
  3. Szűrük le, majd öntsük a paradicsomszószhoz a serpenyőbe.

Étel összeállítása és tálalás

  1. Kevergetve melegítsük össze a szószt a tésztával, ez kb. egy perc, majd szórjuk rá mentaleveleket, és további 1 percig melegítsük.
  2. Melegített tányérokon tálaljuk az adagokat. Szórjunk reszelt pecorino sajtot a tészta tetejére. Azonnal fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 105 p

Ritkán kerül az étkezőasztalra ilyen nagyszerű fogás! Érdemes időt szánni a báránykolbász beszerzésére és hétköznapi tésztaételeink közé becsempészni egy egyedi ízű, valódi olasz tészta-különlegességet. www.barilla.hu

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...