Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amaretto parfé epertetővel

Amaretto parfé epertetővel
Amaretto parfé epertetővel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A parfé fotózása igen gyors reflexeket igénylő folyamat. Nem lehet vele bíbelődni, beállítgatni, próbálgatni. Ha előre be is fagyasztottuk a tányért, így is jó eséllyel egy percünk van.
Tehát: vigyázz, kész...elolvadt.
Édes bazsalikompestoval és friss eperrel ettük. Sztori ott.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az epertető eper híján elhagyható. Úgy is nagyon finom.
pH besorolás: erősen savasít
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, összeturmixoljuk az olajjal. (Ezzel elkerülhető, hogy kőkeményre fagyjon.) Egy hosszúkás sütőformát (max 25 cm hosszú) kibélelünk folpackkal. Beleöntjük az epervelőt, és mélyhűtőbe tesszük legalább egy fél órára. (Viszonylag szilárdnak kell lennie.)
  2. A tojásokat a cukor felével habosra keverjük. (Nyers tojásra érzékenyek ezt megtehetik vízfürdő felett is.) Közben felmelegítjük a tejet a vanília magjaival. 
  3. A tejet a tejszínhez öntjük, beletesszük a cukor másik felét, és kemény habbá verjük. 
  4. Az Amarettot és a szétmorzsolt, szeletelt mandulát a tojáshoz keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és homogénre dolgozzuk.
  5. A megkeményedett epervelőre öntjük, és 3-4 órára mélyhűtőbe tesszük.
  6. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki a mélyhűtőből, majd borítsuk ki, vegyük le róla a folpackot, és szeleteljük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

kategória: fagyi
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, sorbet, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, házi fagyi, fagyikehely, fagyitorta

egyéb elnevezések

mandulás amaretto parfé, amaretto parfé mandulával és eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-10-21 22:29

(most meg a szerkesztést olvastam szeretkezésnek... :-))

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-09-03 23:31

Uhh, már nagyon fáradt vagyok: úgy olvastam a receptet, hogy Amaretto parfé TEPERTŐVEL. :-)) Ennyire, gondoltam, azért még én sem vagyok ínyenc. Megyek, most már tényleg lefexem! Puszillak, Te kis konyhatündér!

515
tojássárgája 3 db
cukor 100 g
tej 1 dl
vanília 0.5 db
habtejszín 2 dl
amarettó 3 ek
mandula 100 g
eper 100 g
napraforgó olaj 3 teáskanál
limoncello 1 ek