Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből

Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből
Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből
17 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A híres-neves Ínyesmester szakácskönyvéből való a recept, némi módosítással. Bővebben itt.

hozzávalók / 5 adag

A parféhoz

A töltelékhez

ajánlat

Más gyümölccsel is készíthető. Csinálhatjuk egy nagy vagy több pici formában is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A parféhoz

  1. A csoki lereszeljük, vagy apróra vágjuk, és 1-2 ek tejszínnel és a 6 dkg cukorral gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez.
  3. Kiöblített műanyag küblikbe töltjük a krémet úgy, hogy két ujjnyi hely maradjon még a tetejétől.
  4. Rátesszük a tálakra a tetőket, és fagyasztóba rakjuk.

A töltelékhez

  1. Az epret apróra vágjuk, és a porcukorral valamint a habbá vert tejszínnel összekeverjük. (Ehelyett használhatunk eperlekvárt is, úgy is nagyon jó lesz.)
  2. Miután a csokis hab legalább 2 órát eltöltött a mélyhűtőben kivesszük, kikaparjuk a közepét, és beletöltjük az epres tölteléket.
  3. A tetejét befedjük a kikapart csokis résszel, és mehet vissza a fagyasztóba újabb 1,5 órára, de ne nagyon többre, mert a különben nagyon keményre fagy a közebe.
  4. Mikor nagyjából megdermedt a közepe is, kivesszük a hűtőből, kívülről forró vizes ruhába csavarjuk egy pillanatra, majd kiborítjuk egy tányérra.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 817
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyikehely, sorbet, fagyitorta, vaníliafagyi, házi fagyi

egyéb elnevezések

csokoládé parfé epres töltelékkel, epres-csokis parfé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
habtejszín 2.5 dl
csokoládé 8 dkg
cukor 6 dkg
habtejszín 1.5 dl
eper 10 dkg
porcukor 1 ek