r
Nosalty Logó

Zserbó szelet 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbó szelet 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1615 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6458 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 436 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1615 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    364.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3385.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 6458 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 436 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral.
  4. A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászorjuk a diós cukor felét.
  5. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk.
  6. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül.
  8. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 226925
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

Nagyobbik fiam kívánsága volt ez a sütemény. Időnként lapozgatja a receptes újságaimat és rendel. Nagyon nehezen bírta kivárni, amíg a csokimáz megdermed a tetején. Horváth Ilona szakácskönyve alapján készítettem el, egy kevés változtatással. Életem első zserbója. Nálunk a kelt tészta általában kalács formában kerül a sütőbe. Azt hittem eddig, hogy sokkal időigényesebb, pedig csak pár perccel töltöttem több időt a konyhában, mint a diós kalács esetében.

Hozzászólások (44)

Törölt felhasználó

Ez a zserbó így isteni finom!

Törölt felhasználó

Ezt a kiváló receptet használom én is évek óta, s?t az anyukám is aki még a nagymamámtol örökölte!Fantasztikus élmény volt megpillantani e sorokat és azt tapasztalni, hogy a jó dolgoknak az id? nem szabhat gátat!Egyszer?,gyors és finom!Köszönom.

Törölt felhasználó

Ezt a receptet használom én is amióta az eszemet tudom Nekem nagyon izlik és nagyon finom

Törölt felhasználó

Ízre nagyon jó lett, a sütésre esetleg van valakinek ötlete id?/h?fok/mód? Szerintem a H.I. könyv bevonója jobb lehet, ez a csoki máz nagyon tömény, meg az én emlékeimben is másfajta él. Íme: 10dkg cukor, 3dkg kakaó, 3dkg vaj, ezt kell összef?zni, higítani amíg folyékony lesz. Üdv. T.D.

Viki33*

ez egy remek karácsonyi süti! Fel is veszem a kedvencekbe, mert meg van az egyik édesség

Törölt felhasználó

Tényleg isteni a sütemény. :) Én egy picit még megbolondítottam. Az alsó tésztát baracklekvárral, de a fels? tésztát szilvalekvárral kentem meg. Nagyon nagyon finom lett. Próbáljátok ki:) Életem els? zserbója...és fantasztikus lett. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Hoborc

Kedves Kiki! tegnap vendégeknek megsütöttem, megkérdezték, nem gondolkodom-e rajta, hogy házi cukrászdát nyissak, mert biztos vásárolnának t?lem. :))) Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Kinéztem már ezt a receptet karácsonyra,de az az 1 dkg éleszt? és csipet süt?por nem kevés? Üdv

Törölt felhasználó

Szia, nyugodtan tehetsz hozzá még egy dekát, ha félsz, hogy nem kel meg, de többet ne mert akkor nagyon éleszt? íze lesz. üdv kiki

Törölt felhasználó

A nagymamam minden unnepi alkalomra ilyet csinalt. Szerintem ez egy igazi "klasszikus".

Törölt felhasználó

én is kipróbáltam, nekem is az els? zserbóm volt. tökéletes lett, hamarosan sütöm az új adagot. :)

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Tanácsot kérnék T?led, szerinted mit tegyek, hogy a legfels? tésztaréteg ne váljon szét sütés után? Mikor vágom, a teteje leesik.

Törölt felhasználó

Szia! Esetleg próbáld meg recés, kenyérvágó , vagy nagyon éles sima késsel szeletelni. Jutott elég töltelék a fels? szelet alá is? Üdv kiki

Törölt felhasználó

nekem is leesik helyenként a fels? rész (én az eredeti horváth ilona-könyvb?l készítettem, kétségkívül tudott valamit az a n?), pedig a fels? rétegre több töltelék jutott. nem tudom miért lehet, ett?l függetlenül nagyon finom. életem els? zserbója!:)

Törölt felhasználó

Megpróbálom a recés késsel felszeletelni, a család minden tagja imádja, ezért is fontos számomra, hogy jól sikerüljön. Köszönöm!

Jolán

Egyszer? elkészíteni és nagyon finom!! Köszi a receptet :-) üdv Jolán

páró gyuláné

Hétvégén elkészitem ,a fiam imádja!köszi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.