r
Nosalty Logó

Almás virágkosár

Zsuzsamama56
Almás virágkosár
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

380
Kalória
5.6g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
99.3g
Víz
54.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
22.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát úgy választjuk, hogy szeletelt legyen, mert ha kettévágjuk, akkor 12 db négyzetet kapunk. (6 lap van egy dobozban.) Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, magunk nyújtjuk ki a tésztát és szeleteljük. Arra vigyázzunk, ne legyen vastagabb 1,5 mm-nél.
  2. Vegyünk egy muffin-sütőt, és béleljük ki a tésztanégyzetekkel úgy, hogy virágszirmot alakítsunk ki belőle. Ezután szurkáljuk meg egy villával, és szórjunk a közepébe zabpelyhet, ami felszívja az alma felesleges nedvességét, és nem ázik át a tészta. Fontos!
  3. Mindegyik négyzetet a szélétől a közepéig nyomjuk befelé. Az almát citromlével keverve reszeljük egy tálba, majd a barna cukorral, és a fűszerekkel pároljuk puhára. Előtte kissé csavarjuk ki az alma levét, ha túlzottan leveses lenne.
  4. Ha eléggé puhára párolódott, hagyjuk kihűlni. Kihűlés után töltsük meg a virágok belsejét az almás töltelékkel, és rácsozzuk be a szirmokat kedvünkre. Kenjük meg felvert tojássárgájával, és tegyük 200 fokos sütőbe, hogy szép pirosra ropogósra süljön. Porcukorral is megszórhatjuk, de anélkül is nagyon finom! Frissen a legjobb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Roppant kíváncsivá tesz, hogy milyen sütit lehet leveles tésztából kihozni. Most sok almám volt, de többfélével is próbálkozom. Ez az egyik kedvencünk.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek