r
Nosalty Logó

Pastel de nata

Nosalty
Pastel de nata
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

720
Kalória
15.5g
Fehérje
82.9g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
14.3g
Víz
271.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
36.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 2882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát lisztezett felületre tesszük, és sodrófával nagyon vékonyra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a téglalap forma megmaradjon.
  2. A hosszabb oldalánál fogva 1/3-ig behajtjuk a tésztát, majd a másik oldalát is ráhajtjuk, hogy 3 rétegű legyen a tésztánk.
  3. Ezt is kinyújtjuk kicsit a sodrófával, ügyelve arra, hogy nagyon vékony legyen.
  4. Nagyobb fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából, és vajjal kikent muffinformába tesszük őket, az ujjunkkal jól eligazítva, hogy a tészta a peremig érjen.
  5. Betesszük a hűtőbe.
  6. A krémhez a tejből kiöntünk 4 decit, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Kevergetve összemelegítjük, hogy jó forró legyen. A maradék 1 decihez hozzáadjuk a lisztet, és alaposan kikeverjük. Folyamatos keverés mellett mehet mellé a cukros tej, majd tegyük félre, míg langyosra hűl. (A fahéjat időközben vegyük ki.)
  7. Ha lehűlt, üssük bele a tojássárgákat, és keverjük simára.
  8. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és kanalazzuk bele 2/3-ig a tojásos kevercset. Tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percet, majd 2 percig grillezzük a tetejét. Nem baj, ha a tetején is fekete részek keletkeznek, az eredeti is ilyen. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a lisszaboni kis sütit szokták pastel de Belémnek és pastéis de Belémnek is hívni. Én a többes számot választom - egynél úgysem lehet megállni!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek