Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-vaníliakrémes sütemény

Almás-vaníliakrémes sütemény
Almás-vaníliakrémes sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc almás süti receptje a a családomnak, nagyon finom és egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hűtőhideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót, vizet.
  3. Rugalmas, könnyen formázható tésztát gyúrunk. Ehhez kell egy kis idő, hogy a kezünk melegét felvegyék az alapanyagok.
  4. A kész tésztát minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

Almás töltelék

  1. Megtisztítjuk és felvágjuk kockákra az almákat.
  2. Cukorral és a választott fűszerekkel felfőzzük az almáinkat (nem teszünk hozzá külön folyadékot, az almát a saját "engedett" levében pároljuk). Ha soknak találjuk az alma megfövése után a levet (ne legyen kompót állaga!), kevés vízben oldjunk fel a keményítőből, majd adjuk az almás töltelékhez, és főzzük sűrűsödésig.
  3. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

Vaníliás puding

  1. A pudingunk hátoldalán található elkészítési útmutató szerint készítsük el a pudingunkat, csak a megadott 5 dl tej helyett 4 dl-rel, hogy sűrűbb eredményt kapjunk.
  2. Hagyjuk kihűlni.

Összeállítás és sütés

  1. A hűtőből kivett tésztánkat két részre osztjuk. Az egyik rész lesz az alapja a süteménynek, a másik a teteje és a díszítés.
  2. Az alsó részt lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma alját, illetve egy 3-5 cm-es peremet tudjunk készíteni a sütőformában a tésztánkból.
  3. Beletöltjük a töltelékeket a vaníliás pudinggal kezdve, majd ennek a tetejére halmozzuk egyenletesen az almás tölteléket.
  4. A maradék tésztánkból tetszőleges módon befedjük és díszítjük. Én köröket szaggattam kis pogácsaszaggatóval, és ezeket helyeztem el a tetején. Itt igazából csak a képzeletünk szab határt a díszítésnek.
  5. A kész sütit tojássárgájával megkenjük (én itt szórtam rá egy kis diót), és 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 30-40 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

t.krisztina

Mióta szakács: 2018.03.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-pudingos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1067
finomliszt 35 dkg
margarin 18 dkg
porcukor 2 ek
1 csipet
víz 0.3 dl
alma 5 nagy db
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 csapott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 4 dl
tojássárgája 1 db
dió 5 dkg