r
Nosalty Logó

Almás-vaníliakrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-vaníliakrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Összesen 1067 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Összesen 4260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Összesen 178 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1067 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1457 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hűtőhideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót, vizet.
  3. Rugalmas, könnyen formázható tésztát gyúrunk. Ehhez kell egy kis idő, hogy a kezünk melegét felvegyék az alapanyagok.
  4. A kész tésztát minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

Almás töltelék

  1. Megtisztítjuk és felvágjuk kockákra az almákat.
  2. Cukorral és a választott fűszerekkel felfőzzük az almáinkat (nem teszünk hozzá külön folyadékot, az almát a saját "engedett" levében pároljuk). Ha soknak találjuk az alma megfövése után a levet (ne legyen kompót állaga!), kevés vízben oldjunk fel a keményítőből, majd adjuk az almás töltelékhez, és főzzük sűrűsödésig.
  3. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

Vaníliás puding

  1. A pudingunk hátoldalán található elkészítési útmutató szerint készítsük el a pudingunkat, csak a megadott 5 dl tej helyett 4 dl-rel, hogy sűrűbb eredményt kapjunk.
  2. Hagyjuk kihűlni.

Tetejére

  1. A hűtőből kivett tésztánkat két részre osztjuk. Az egyik rész lesz az alapja a süteménynek, a másik a teteje és a díszítés.
  2. Az alsó részt lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma alját, illetve egy 3-5 cm-es peremet tudjunk készíteni a sütőformában a tésztánkból.
  3. Beletöltjük a töltelékeket a vaníliás pudinggal kezdve, majd ennek a tetejére halmozzuk egyenletesen az almás tölteléket.
  4. A maradék tésztánkból tetszőleges módon befedjük és díszítjük. Én köröket szaggattam kis pogácsaszaggatóval, és ezeket helyeztem el a tetején. Itt igazából csak a képzeletünk szab határt a díszítésnek.
  5. A kész sütit tojássárgájával megkenjük (én itt szórtam rá egy kis diót), és 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 30-40 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3059
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc almás süti receptje a a családomnak, nagyon finom és egyszerű.

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek