Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás süti Sütőtöktől

Almás süti Sütőtöktől
Almás süti Sütőtöktől
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, és az egész család egyik legnagyobb kedvence. Nekünk ez az almás sütemények non plus ultrája. :) Sok helyen ettem/ettünk már almás sütiket, mert nagy alma-fahéj rajongók vagyunk, de ennek soha semmi nem ért a közelébe. A receptjét számtalanszor tovább adtam, azóta is állandó szereplő az ismerősök asztalán, amire nagyon büszke vagyok. :)

Elkészíteni egyáltalán nem nehéz, abbahagyni viszont iszonyatos erőt igényel.

1 BÖGRE= 3 DL

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Alma-fahéj imádóknak. :) Egyaránt jó a könnyű sütik kedvelőinek is, mert savanykás és a rengeteg alma dominál, de tökéletes egy hideg téli hétvégére is, amikor valami "nagyon sütit" kívánunk, mert a fahéj feldobja, nem mellesleg egy kocka kb. olyan súlyú, mint egy klinkertélga. :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk a fahéjjal, jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk.
  2. A mazsolát átmossuk, és beáztatjuk egy kis vízzel felhígított rumba.
  3. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, illetve a tojásokat a kristálycukorral. E két részt összedolgozzuk, majd belekeverjük az olajat és a tejfölt is. Csomómentesre keverjük, olyannak kell lenne, mint egy sűrű palacsintatészta.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tészta bő felét egy sütőpapírozott tepsibe öntjük.
  5. Az almát enyhén kinyomkodjuk (nem kell nagyon!), és egyenletesen ráterítjük a tésztára. Ezt megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, majd a maradék tésztát is rácsorgatjuk. Nem baj, ha nem jut mindenhová belőle.
  6. A tetejét meghintjük a dióval és a barna cukorral, majd betesszük a sütőbe.
  7. 200 fokon sütjük 15 percig, majd levesszük 180-ra. Akkor van kész, ha szép aranybarna a teteje, de tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 987
elküldve: 22
receptkönyvben: 353
elkészítve: 34/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

életem legjobb almása, mazsolás almás süti, gyors kevert almás

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Mon, 2018-01-15 14:35

Valóban nagyon finom ez a tészta. Nekem az alma sokkal jobban megbarnult - biztosan lassú voltam -, de sebaj. Az íze és az állaga tökéletes.

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2016-03-23 12:57

Én belekevertem a reszelt almát a masszába és úgy sütöttem meg.Úgy is tökéletes lett.Jó nagy tepsi kell hozzá mert sok lesz belőle.

kiskifli78
kiskifli78 Mon, 2014-10-13 15:14

Almás süti után kutakodtam.. és ráakadtam a tiedre :) a hozzászólások után mááár harapni akarom :) este meg is csinálom!! utána beszámoló, bár szerintem majd csak sorszámot tépek a dicsérethez :) A nagyik receptjei mindig tutik... mindegy mi az! :)

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Sun, 2013-12-15 09:54

Kedves Sütőtök!
Az almás recept kitünő, elmentve, a napokban megsütöm.
Nekem pontosan olyan cicám van, mint Önnek a bemutatkozó oldalán, gyönyörüséges, okos, éppen csak beszélni nem tud, de nyávogni annyiféleképpen, hogy pontosan tudom, mit akar mondani. Grafinak hivják - hiszen grafitszürke.
Sok szeretettel üdvözlöm, a Cicával együtt.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2013-12-15 20:01

Óóó, az enyém Cincóka, utcáról örökbefogadott tiszteletbeli picilányom! Köszönöm szépen a kedves sorokat és remélem, a süti is nagy sikert arat majd!

Makonda
Makonda Mon, 2012-08-13 19:30

Ma készítettem el a sütit, hát mit is mondhatnék: fél órán belül elfogyott az egész tepsi!!!Nagyon-nagyon finom lett!!!Köszönöm a receptet.

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2012-07-31 21:42

Nálunk is bekerült a toplistára: almás, könnyű elkészíteni és ISTENI finom. Mindenki könyörög a receptért, aki megkóstolta. KÖszi
ü
Edit

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Wed, 2012-07-11 09:43

De jó, egészségetekre KATKA15! :) Ha marad, nem is kell hűtőbe tenni, szobahőmérsékleten ugyanolyan finom még pár napig. :) Bár ebben a melegben lehet, hogy lehűtve jobban esik! Mindenesetre nem fog megromlani a konyhapulton sem. :)

KATKA15
KATKA15 Tue, 2012-07-10 23:20

Es meg hozzatennem-
nagyon gusztusos suti. Ha marad, ugye a fridzsiderbe tegyem?

KATKA15
KATKA15 Tue, 2012-07-10 22:35

Koszi szepen a segitseget!
Vegre megsutottem:) Nagyon-nagyon finom - es en nem vagyok oda az almas sutemenyekert.
Ez igen! Nagyon orulok, hogy foltetted. Ezt gyakran meg fogom sutni.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2012-07-06 15:47

:D Hát ezzel a hozzászólással bearanyoztad a napom! :D Nagyon örülök, hogy ekkora sikere van! Épp a napokban kaptam egy e-mailt egy távoli barátnőmtől, hogy az anyukájának ez lett a hivatalos kedvence, és egy héten kétszer megsütötte. :) Ezért érdemes megosztani az ilyen "kincseket"! :) Nagymamámnak meg legközelebb adok egy nagy puszit érte!

witch
witch / witch Fri, 2012-07-06 14:19

Hammam, hamammam............bocs, hogy teleszajjal irok. :D
Fantasztikus ez a suti! En meg nem talalkoztam ilyen finom
almassal, amit ilyen konnyu elkesziteni. Szuper nagymamad
van, Te pedig ugyes vagy, hogy megosztottad a "titkos"
csaladi receptet velunk! :) Ezer koszonet erte.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2012-06-30 14:57

Ennek nagyon örülök, witch! :) Egyetlen "nehézsége" a sütés, én néha 5-ször tűpróbázok, és kedve szerint olykor 10 perccel több vagy kevesebb idő kell neki. De ennél nagyobb baj sose legyen! :D

witch
witch / witch Sat, 2012-06-30 13:39

Szerintem naaagyon gusztusos, ahogy kinez! :)
El is mentettem. En mar sutottem hasonlot, de
nem volt egy nagy pukk! Ki is probalom hamarosan
es pont a foto miatt kaptam kedvet hozza!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2012-06-29 17:02

Én 12 grammos tasakot használok mindig. Vagy a jó öreg "ötkerest", de nem olyan rég megpróbáltam az "esbüdzsé" sütőport (szintén 12 gramm), és csodák csodájára ugyanolyan jó! :) (bocs, de nem merem nyíltan kiírni a márkaneveket, nehogy reklámnak nézzék)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-06-28 13:24

De örülök, hogy ilyen pozitív a fogadtatás!! :) Nagyon köszönöm a biztatást és a jó szavakat, a bizalmat meg pláne! :) Ez a süti egyébként a képen kevésbé látványos, de ez az egyik legrégebbi és messze legsikeresebb sütim! Leld benne örömöd! :)

Kisgyurkáné Évi
Kisgyurkáné Évi Thu, 2012-06-28 13:17

Csak ámulok és bámulok, hogy mennyi receptet raktál már fel, egyik jobb, mint a másik, nem győzöm őket menteni. Szerintem ez lesz az első amit megsütök, mert ehhez minden hozzávalóból van itthon. A többit meg majd szépen folyamatosan... :) Ügyes vagy!

1033
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
cukor 1 bögre
mazsola 1 marék
rum 30 ml
tejföl 3 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
alma 9 közepes db
fahéj 3 kk
dió 2 marék
barna cukor 4 ek