r
Nosalty Logó

Török almás süti

NS
Török almás süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

684
Kalória
9.4g
Fehérje
93.7g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
114.4g
Víz
97.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
47.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4091.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    374.6 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 2728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral,vaníliás cukorral és a csipet sóvalhabosra keverjük.
  2. Hozzáütjük a két tojást, tovább keverjük.
  3. Belekeverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat.
  4. Legvégül a citromlevet és a tejet.
  5. Itt válik ketté a dolog: vagy egy fél almát belekockázunk, és tetszés szerint a többi ízesítőt, majd kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük.
  6. Vagy 2 darab almát szintén megtisztítunk, és kettévágjuk. A kettévágott alma domború részét 3-4 milliméterenként bevagdossuk, és fahéjas cukorral megszórjuk, alját lisztbe mártjuk, majd a tepsibe töltve a tésztát az almákat a tetejére helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15X10X25

Párom találta egy itteni magazinban, és rögtön meg is kellett csinálnom. Az elsőt még együtt csináltuk, mert még semmit nem tudtam törökül. Talán az ételnevek voltak az elsők, amiket megtanultam. Fahéjas ízesítése miatt inkább a hideg időben szoktam készíteni, teával, kávéval kísérve.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...