Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma jelmezben

Alma jelmezben
Alma jelmezben
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a bizonyos apple-dumpling, amit Hófehérke el tudott készíteni a hét törpe nagy örömére, ha már beköltözött a házukba... Csak úgy, hívatlanul. :) A recept 3-4 másik egymásba szőtt végeredménye. Kalóriadús, a sült almát (ami nekem sosem jött be) igen-igen messze túl szárnyaló, kellemes fűszeres édesség. A tészta batyu lehet gombócot formaló is, díszíthetjük a tésztából formált levél, vagy egyéb formákkal.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

ajánlat

Vanília fagyit, tejszínt adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegitjük a sütőt.
  2. Összekeverjük és 3 percig forraljuk a szirup hozzávalóit, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tészta száraz hozzávalóit egy tálba öntjük, a puha margarinnal morzsásra gyúrjuk, majd a tejet hozzáadva egy nem ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Lisztezett felületen 3 mm-es lapra nyújtjuk, és 4 részre vágjuk.
  5. A csumázott, hámozott, egész almákat a csumával párhuzamosan vékony cikkszerűen bevágjuk, de nem vágjuk el cikkekre (kevés helyet hagyunk egyben a csuma és a talpnak szánt rész felé). A cél, hogy az alma könnyebben puhuljon.
  6. Az almákat a négybe vágott lap 4 részére helyezzük, a fűszeres cukorral megszórjuk, a csuma helyét aszalt gyümölccsel kitöltjük (vagy nem), majd a tészta széleit kis vízzel kenjük meg (3-5 mm).
  7. A tészta négyzetek csücskeit az alma köré helyezzük és egymáshoz ragasztjuk. Lecsippentjük a tészta széleket, így batyut csinálunk.
  8. A felöltöztetett almákat kikent, vagy spray-zett tepsibe tesszük, helyet hagyva közöttük, majd nyakon öntjük a sziruppal.
  9. Ezután megsütjük, aminek eredményeképpen a szirup, az alma és a tészta jóvoltából egy sűrű mártássá válik.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

alma gombóc, alma tészta-kabátban, töltött alma tésztában sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1439
finomliszt 2.5 bögre
sütőpor 0.5 csomag
1 teáskanál
margarin 20 dkg
tej 1.25 dl
alma 4 db
cukor 5 ek
szerecsendió 1 tk
fahéj 3 tk
aszalt gyümölcsök 1 dkg
cukor 2 bögre
vaj 5 ek
fahéj 0.25 tk
szerecsendió 0.25 teáskanál
víz 5 dl