r
Nosalty Logó

Alma jelmezben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
goedeburg
Alma jelmezben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 1437 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 5746 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 219 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1437 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5040.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.8 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 5746 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegitjük a sütőt.
  2. Összekeverjük és 3 percig forraljuk a szirup hozzávalóit, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tészta száraz hozzávalóit egy tálba öntjük, a puha margarinnal morzsásra gyúrjuk, majd a tejet hozzáadva egy nem ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Lisztezett felületen 3 mm-es lapra nyújtjuk, és 4 részre vágjuk.
  5. A csumázott, hámozott, egész almákat a csumával párhuzamosan vékony cikkszerűen bevágjuk, de nem vágjuk el cikkekre (kevés helyet hagyunk egyben a csuma és a talpnak szánt rész felé). A cél, hogy az alma könnyebben puhuljon.
  6. Az almákat a négybe vágott lap 4 részére helyezzük, a fűszeres cukorral megszórjuk, a csuma helyét aszalt gyümölccsel kitöltjük (vagy nem), majd a tészta széleit kis vízzel kenjük meg (3-5 mm).
  7. A tészta négyzetek csücskeit az alma köré helyezzük és egymáshoz ragasztjuk. Lecsippentjük a tészta széleket, így batyut csinálunk.
  8. A felöltöztetett almákat kikent, vagy spray-zett tepsibe tesszük, helyet hagyva közöttük, majd nyakon öntjük a sziruppal.
  9. Ezután megsütjük, aminek eredményeképpen a szirup, az alma és a tészta jóvoltából egy sűrű mártássá válik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6990
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Ajánló

Vanília fagyit, tejszínt adhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alma jelmezben
goedeburg 18 recept

Ez az a bizonyos apple-dumpling, amit Hófehérke el tudott készíteni a hét törpe nagy örömére, ha már beköltözött a házukba... Csak úgy, hívatlanul. :) A recept 3-4 másik egymásba szőtt végeredménye. Kalóriadús, a sült almát (ami nekem sosem jött be) igen-igen messze túl szárnyaló, kellemes fűszeres édesség. A tészta batyu lehet gombócot formaló is, díszíthetjük a tésztából formált levél, vagy egyéb formákkal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!