r
Nosalty Logó

Almás süti ahogy nairka készíti

NS
Almás süti ahogy nairka készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

783
Kalória
22.5g
Fehérje
156.4g
Szénhidrát
5.2g
Zsír
122.7g
Víz
-
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
24.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9698.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    3540 mg
  • Nátrium
    2422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    938.3 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 4702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A tejet, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport simára kikeverjük.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntjük a tésztát, lehámozzuk és kicsumázzuk az almát, majd vékony szeletekre vágjuk. Szorosan a tészta tetejére rakjuk az almaszeleteket.
  3. Ráöntjük a fahéjas cukrot, és kicsit benyomkodjuk a tésztába.
  4. Előmelegített sütőben 4-es fokozaton 40 percig sütjük, a cukor kellemesen karamellizálódik az almára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x22x8

Vettem "igazi" tejet, és ahogy az lenni szokott, ha nem fogyasztjuk el, kezdett göbösödni, joghurtosodni. Nem szerettem volna kiönteni, így kitaláltam ezt a sütit. Családom kb. fél óra alatt eltűntette finom házi sárgabaracklekvárral. Mellesleg gondolkodom, hogy megcsinálom meggyel is.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...