r
Nosalty Logó

Omlós almás Brigi konyhájából

Brigi
Omlós almás Brigi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

745
Kalória
10.1g
Fehérje
109.5g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
230.8g
Víz
132.5g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
51.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Összesen 5959 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

A tetejére

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    876.1 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1846.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2007 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 5959 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, 1 cs vaníliás cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját és egy tojásfehérjét (a másik tojásfehérjét félretesszük, később ezzel kenjük meg a sütemény tetejét).
  2. Az almát kevés citromlével (elhagyható), 1 cs vaníliás cukorral, 4-5 ek kristálycukorral és 1 tk fahéjjal megpároljuk.
  3. A tésztát 2 részre vesszük, majd kinyújtjuk, az alsó rétegre kevés búzadarát szórunk, ez felszívja az esetleges felesleges folyadékot az almából. Az alsó lapon eloszlatjuk a megpárolt reszelt almát, majd a felső lapot ráhelyezzük. Villával vagy késsel a tetejét megszurkáljuk, majd megkenjük a tojásfehérjével.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint porcukorral tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az omlós tészta egy elég régi, családon belüli recept alapján készül, megfelelhet akár más lepényekhez, túrós töltelékkel, mákkal-meggyel, cseresznyés töltelékkel, de akár dióval is készíthető. A tészta könnyű szerkezetű, és nem szárad ki lassú sütés közben sem.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek