Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rétes Eszter mamától

Almás rétes Eszter mamától
Almás rétes Eszter mamától
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 86 éves Eszter mama hamisítatlan, házi almás rétese. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a rétestészta összetevőit, addig dolgozzuk a ragadós tésztát, amíg már nem ragad.
  2. 2 nagy, gyűrődésmentes cipót csinálunk belőle, amiket 15 percig pihentetünk letakarva, megmelegített lábossal a tetejükön.
  3. Egy nagy, leterített asztalon középre helyezzük az egyik cipót, és kézzel elkezdjük az asztal szélei felé nyújtani, amíg papírvékonyságú nem lesz. Közben zsírral kenegetjük. (A töltelék csupán egy rúd készítéséhez elegendő, így felezzük a tésztamennyiséget vagy duplázzuk a tölteléket.)
  4. A töltelék hozzávalóit összevegyítjük. Tenyérnyi vastagon a réteslap hosszabbik felének az alsó részére helyezzük bőségesen.
  5. A réteslap alatt elhelyezett abrosz segítségével felcsavarjuk a réteslapot úgy, hogy a töltelékes végénél kezdjük a tekerést. A feltekert réteslapok tetejét is megcsepegtetjük zsírral.
  6. Alsó-felső sütéssel 20 perc alatt 180 fokon szép barnára sütjük. Porcukorral megszórhatjuk, ha kihűlt.
  7. Ha kész rétestésztával dolgozunk: összesen 3 db réteslapot egymásra fektetünk úgy, hogy közéjük csepegtetjük lehetőleg mindenhova az olvasztott zsírt, a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mintha házi tésztával készítenénk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: rétes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös rétes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1507
finomliszt 60 dkg
tojás 1 db
ecet 1 ek
víz 3 dl
sertészsír 25 dkg
alma 70 dkg
dió 5 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 tk
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert