Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-rebarbarás crumble

Almás-rebarbarás crumble
Almás-rebarbarás crumble
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc desszertem a crumble vagy más néven morzsasüti, mert nagyon egyszerűen össze lehet dobni, és nem kell sok minden hozzá.

Mindig az éppen szezonális gyümölccsel készíthető, de a kedvenceim az epres-rebarbarás, almás-rebarbarás és a fahéjas-szilvás változatok.

Több receptet kipróbáltam, de ennél maradtam végül, mert az apró szemű zabpehelytől sokkal finomabb, ropogósabb lesz.

Melegen vaníliafagyival tálalva, igazán különleges desszert, de magában is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

Gyümölcsös réteg

Morzsa

ajánlat

Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, körte, szilva, barack, stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyümölcsös réteg

  1. Az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel, a rebarbarát tisztítsuk meg és szintén daraboljuk fel.
  2. Keverjük össze a nádcukorral és a vaníliával.

Morzsa

  1. Mérjük ki egy tálba a lisztet és a zabpelyhet, keverjük össze a sütőporral, cukorral és a sóval, kockázzuk bele a hideg vajat, és kézzel morzsoljuk össze. Nem fog teljesen összeállni, egy tapadós, nedves homokszerű massza lesz.
  2. Vajazzuk ki a piteformát, tegyük bele a gyümölcsöket, majd szórjuk a tetejére a morzsát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük, amig szép aranybarnára nem pirul a morzsa. Érdemes egy alufóliát tenni a forma alá, mert előfordul, hogy kibugyog a gyümölcs.
  4. Langyosan magában vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Morzsasüti, Crumle, almás-rebarbarás morzsasüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
alma 3 közepes db
rebarbara 3 közepes szár
étkezési keményítő 1 evőkanál
nádcukor 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
finomliszt 75 g
zabpehely 75 g
nádcukor 80 g
vaj 100 g
sütőpor 1 kk
1 csipet