Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Julcsitól

Almás pite Julcsitól
Almás pite Julcsitól
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Ezer éves" családi recept. Mindenki imádja.... Megrendelésre is sütünk az ismerősöknek. Jó étvágyat hozzá.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. És letakarva hűtőszekrénybe tesszük. 
  2. Az almát megpucoljok, és nagy reszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalót.
  3. A tésztából lecsípünk egy kisebb almányi darabot. A maradékot kb. egyenlően elfelezzük.
  4. A tészta egyik részét kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd a tepsibe szépen beletesszük. A másik részét is kinyújtjuk. Ezt a részt lehet egy kicsit vékonyabbra, majd (nálunk tortaforma) formára vágjuk.
  5. A reszelt alma levét kézzel kinyomkodjuk, és a tepsiben lévő tésztára tesszük, szépen elegyengetjük, majd rátesszük a körformájú tésztát. Az alsó tésztaréteg kilógó részeit ekkor késsel szabályosan levágjuk. Villával megböködjük a "tortánkat". 
  6. A kis almányi tészta darabot is kinyújtjuk, vékonyra és hosszúkásra, majd derelyeszaggatóval 1 cm-es csíkokra vágjuk, és a tortánk tetejét rácsformában feldíszítjük vele.
  7. A már előre felmelegített sütőbe tesszük, és kb. 170°C-on, hőlégkeverős sütőben kb. 50 percet sütjük. Sima tűzhely esetén ez az idő kicsit több, kb. 1 óra.
  8. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral, és tejszínhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 478
elküldve: 18
receptkönyvben: 189
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kitka

Mióta szakács: 2012.12.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Julcsi almás pitéje, almás pitetorta, almás lepény, őszi pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
finomliszt 65 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 1 db
margarin 15 dkg
sertészsír 10 ek
tejföl 175 g
cukor 3 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
alma 3 kg
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tejszínhab 2 ek