r
Nosalty Logó

Omlós almás pite Edit konyhájából

VnéEdit
Omlós almás pite Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

635
Kalória
8.9g
Fehérje
88.3g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
166.5g
Víz
126.3g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
33.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 5068 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 203 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    225.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4989.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1228 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    706.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1332 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 5068 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerint mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény! Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.
  3. Ezután két részre osztjuk, 2 db cipót formázunk, tepsi nagyságúra nyújtjuk (24×39 cm).
  4. Kinyújtjuk az első lapot, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
  5. Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre. Villával megszurkáljuk a tetejét. Tojássárgájával lekenjük.
  6. 200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
  7. Amikor kihűlt, felszeleteljük. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39

Egy jó tartalmas leves után is ajánlom. Nagyon finom, omlós pite.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek