r
Nosalty Logó

Morzsás almás pite

Ana's Kitchen
Morzsás almás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

1258
Kalória
14.4g
Fehérje
168.9g
Szénhidrát
60.4g
Zsír
161.4g
Víz
110.6g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
76.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 1258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 7547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 295 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3009.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1013.2 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    968.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1819 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 7547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a a vajat, majd hozzáadjuk a tojást.
  2. Alaposan összegyúrjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, addig készítsük el a tölteléket.

Töltelék

  1. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki és 4 mm szeletekre vagdossuk fel. Ezután tegyük bele egy edénybe a cukorral a fahéjjal és vízzel együtt.
  2. Közepes hőfokon 5 percig enyhén kevergetve főzzük, utána fedővel lefedve megpuhítjuk. Mikor kész, tegyük félre, hogy kihűljön.

Morzsa

  1. A morzsa összeállításához olvasszuk meg a vajat, egy másik tálba a többi hozzávalót (búzadarát kivéve!) szórjuk bele, keverjük jól össze, és a végén öntsük rá a vajat, és az egészet keverjük „morzsássá”.
  2. 🔥 Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Vegyük elő a tésztát a hűtőből, és egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a piteformánk méretére. Helyezzük bele a tésztát, és egyengessük el.
  3. Alufóliával béleljük ki a közepét, szórjunk bele tarkababot (azért babot, mert jól bírja a hőt, és elég nehéz ahhoz hogy a tészta ne emelkedjen meg alatta), és süssük elő 200 C fokon 12 percig.
  4. 🔥 Ezután vegyük ki a babot belőle, és magában süssük még 5 percig.
  5. A pitére szórjuk rá a búzadarát és a kihűlt almaszeleteket. Utána morzsával borítsuk be az egésznek a felületét.
  6. 🔥 Végezetül mehet vissza a sütőbe, és 15-18 percig süssük készre. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...