Almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsusa
adag
Sütés
perc
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
Az omlós tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
19 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1681
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
Az omlós tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
6721
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
Az omlós tésztához
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
A tetejére
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
199
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1294.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 602 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 445.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
1681
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 281.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 1035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5179.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 1169 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 2407 mg
-
Nátrium 1006 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1000.1 g
-
Cukor 544 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1783.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2535 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 2346 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 2081 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1763 micro
Összesen
6721
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
Az omlós tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
12.5 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 g sütőpor
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek porcukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A töltelékhez
- A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi (30-40 perc). Hagyjuk kihűlni.
- Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet, majd ráfektetjük a másik tésztalapot,lehántjuk róla a sütőpapírt, és lemyonkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük. Az eredeti receptben 50-60 perc a sütési idő, de szerintem elég 40 perc is. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor megszórjuk (fahéjas) porcukorral.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 362
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 120
- Össznézettség: 51011
- Feltöltés dátuma: 2010. november 02.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Marcsusa
3 recept
Az almafőzés végén tettem hozzá egy csomag vaníliás pudingport. Isteni lett a töltelék!