Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite

Almás pite
Almás pite
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almafőzés végén tettem hozzá egy csomag vaníliás pudingport. Isteni lett a töltelék! 

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

  • 2 kg alma (savanykás)
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 6 dkg darált dió (vagy zsemlemorzsa, a töltelék alá)

Az omlós tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi (30-40 perc). Hagyjuk kihűlni.
  2. Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet, majd ráfektetjük a másik tésztalapot,lehántjuk róla a sütőpapírt, és lemyonkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük. Az eredeti receptben 50-60 perc a sütési idő, de szerintem elég 40 perc is. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor megszórjuk (fahéjas) porcukorral.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 240
elküldve: 10
receptkönyvben: 220
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsusa

Mióta szakács: 2010.11.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyucika373
anyucika373 Fri, 2013-11-22 15:27

Nagyon kezdő vagyok, de én ezt nem értem: "Az almafőzés végén tettem hozzá egy csomag vaníliás pudingport. Isteni lett a töltelék! "
Az almához? De az elfőtte a levét... vagy külön főztél hozzá pudingot és azt tetted hozzá???

Béku
Béku Wed, 2011-10-19 12:53

Szia, nem szeretnék kotnyeles lenni, de a tojás mennyisége lemaradt a receptből, régen ki volt írva!!!

üdv Béku

1680
alma 2 kg
cukor 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
dió 6 dkg
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 12.5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 10 g
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál