Nosalty Logó

Almás palacsinta sütőben 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás palacsinta sütőben 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2259 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 564 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3755.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    2207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 2259 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 156 Kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra (legmagasabb fokozat).
  2. A vajat a tűzhelyen egy serpenyőben megolvasztjuk, a felét keverőtálba öntjük.
  3. A meghámozott felszeletelt almákat beletesszük a serpenyőbe és a vajon puhára pároljuk.
  4. A keverőtálban a vajhoz adjuk a tejet, a lisztet a tojásokat a kristálycukrot a vaníliát a sót és a sütőport.
  5. Kézi mixerrel simára keverjük.
  6. Az almát kisméretű tepsibe öntjük, majd ráöntjük a tésztát.
  7. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Porcukorral, fahéjjal megszórhatjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20894
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 26.

Ajánló

Big Boss vanilia sodóját kínálnám hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem ma azt kérte süssek neki almás palacsintát. Ez egy kiadós változat, de annál finomabb. Nagyon szeretjük. Nagy család mellett elég jó megoldás arra, hogy gyorsan elkészüljön és egyszerre tálalhassunk. Mert a darabos változat nálunk ahogy sül, úgy kerül a pocakba.

Hozzászólások

Timce

Húúú, nagyon jól hangzik! Ma meg is csinálom, ha hazaérek! :) Köszi!

Törölt felhasználó

Nem bánod meg!Majd írj.Üdv:Bogi

nyamóka

De jó! Ezt én is kipróbálom! :-)

Törölt felhasználó

Majd számolj be róla.Puszi.Bogi

bokine

Szia Bogi! Nálam nyer? a recept. Puszi érte! Erika

Törölt felhasználó

Szívesen Erika!Örülök hogy tetszik.Puszi.Bogi

Léna

Én megsütöttem! Nem tudom mit értesz kicsi tepsi alatt, én a megszokottnál egy kicsit kisebbe raktam és elég magas lett. Szóval a 230 fokon sütés egy picit soknak t?nik, mert nem sül át. Én 200-on sütöttem és a végén magasabbra vettem, hogy megpiruljon. Amúgy isteni finom volt! Nem szárad ki, az alma mennyei benne, egyszerre van süti és palacsinta íze :) Mindenkinek nagyon ízlett! Szóval köszönet érte :)

Törölt felhasználó

Na ezt szeretem.Amikor nem esünk kétségbe ha valami mégsem ugyanolyan,mint a receptben.Egy kicsit gondolkodik a házasszony...és megoldja.Mert a recept nem törvény.Egyébként valószín?leg a süt?nk nem egyforma.Nagyon örülök hogy ízlett!Szép napot!Bogi

Timce

Végül ma csináltam meg és nagyon finom lett!! Köszönet érte! :)

Törölt felhasználó

Megpróbálom ma elkészíteni,a bablevesem mellé. Remélem sikerül. Sajnos az én gáz süt?m nagyon éget,pedig már szerel? állította be.

Törölt felhasználó

Elkészült.A szomszéd villanysüt?jében,biztos,ami biztos:-) Egy kissé "szalonnás" lett. Ilyennek is kell lennie?Vagy elrontottam valamit? És én 6almából csináltam.(kicsik voltak)

Törölt felhasználó

Szia Beja! Igen a palacsinta tészta önmagában nem egy habkönny? dolog.Kicsit más mint ha vékonyan sütöd.Szerintem nem rontottad el bár nem tudom mennyire lett szalonnás.Ugye kimértél mindent?Nem szemre csináltad?Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Szia. De "szemre"csináltam:-))) Duplázni akartam a te adagodat,mert nekem 6 almám volt.De mire megpárolódott az alma,láttam,hogy olyan kevés,hogy csak a kisebb tepsibe fog elég lenni. De addigra már a tésztához valókat elkezdtem duplázni.Mikor erre rájöttem,hogy nem fog stimmelni,elkezdtem visszafele csalni:-))))) Végül is az a lényeg,hogy nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Na ugye ugye?Te kis huncut!:))))Nem baj legközelebb mérd ki.Van amit én is szemre csinálok,de ennél a receptnél jó ha mérünk.Azért mégsem lett rossz,ennek örülök.Legyen szép napod!Bogi

Törölt felhasználó

Szia bogi! Nem lett rossz???? Nagyon finom lett! A bablevest is és a palacsintádat is megdícsérte a férjem 3x is!:-))

Törölt felhasználó

:):):) 3x is!

Törölt felhasználó

:-))

Törölt felhasználó

Bogi! Meg kellene próbálnom tojás nélkül,mert a lányom érzékeny lett.Szerinted?A sima palacsintát keményít?vel és szódabik.-val szoktam tojás helyett.Nem tudom ez a recept sikerülne-e ezekkel a hozzávalókkal.....

Törölt felhasználó

Drága Beja!Nem is tudom...ez a tészta rugalmasabb mint a hagyományos palacsinta.Tojás nélkül nem biztos hogy jó lenne.Esetleg kis adaggal próbálkozz úgy ahogy te csinálod a másikat.Aztán írj.Ja és ha jó sok gyümölcsöt teszel bele esetleg lazíthatja.Üdv:Bogi:o)

Törölt felhasználó

Na ez nekem való, szégyen ide szégyen oda, de két dolog nem megy a palacsintasütés és a nokedlikészítés (egyébként a többi OK) Ezt biztos nem rontom el (remélem). Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Aki jó nokedlit tud,annak ez gyerekjáték.:)

Törölt felhasználó

Kedves Bia, hát épp a nokedli a problémám, "ezer" dolgot tudok sütni, f?zni (sok saját recepttel), de a nokedli nem megy, na de a palacsinta sem. Már beletör?dtem, ezért is örültem ennek a receptnek.

Törölt felhasználó

Ja...hogy nem megy....Kedves Kati!El?ször is jó ha van egy megfelel? nokedli szaggatód.Másodszor a nokedli sosem kell simára keverni,csak épphogy összeálljon.A palacsintát viszont jó simára kell kavarni.Biztosan megy az.Azt hiszem Azeszternek van itt egy hagyományos palacsinta receptje a megfelel? mennyiségekkel.Próbáld ki azt is.Na meg az enyémet is.:)))Üdv:Bogi ui.sose add fel...én amikor életem els? sztrapacskáját akartam készíteni a páromnak,sírva szaladtam haza anyukámhoz hogy segítsen mert sehogy sem állt össze.Persze csak egy kis liszt kellett még hozzá.Aztán évekig nem evett szegény férjem a sztrapacskámból.Majd összeszedtem magam és megtanultam.Rájöttem nem érdemes évekig várni...(még valami:a tupperes nokedli szaggató nagyon profivá teszi az embert,érdemes beruházni rá).

Törölt felhasználó

Kedves Bia, köszönöm a választ. Hála Istennek profi konyhai termékekkel dolgozom, de majd én is összeszedem magam megpróbálom, bár szerintem ehhez a két dologhoz totál antitalentum vagyok.

Gaben76

elképeszt?en finom, épp a szokásos bundás almát akartam csinálni amikor rátaláltam.

Törölt felhasználó

Szuper! Örülök hogy ízlett! Egészségetekre. Üdv:Bogi

gyurcsicsildikó

Egyszer? és nagyszer?!! Nem tepsiben sütöttem , hanem egy nagyméret? serpeny?ben, amiben az almát pároltam . Arra öntöttem rá a tésztát. Így fenséges almás palacsintatortát ehetett a családom! A siker osztatlan volt. Ildikó

Címlapról ajánljuk

További cikkek