Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta sütőben 3.

Almás palacsinta sütőben 3.
Almás palacsinta sütőben 3.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem ma azt kérte süssek neki almás palacsintát. Ez egy kiadós változat, de annál finomabb. Nagyon szeretjük. Nagy család mellett elég jó megoldás arra, hogy gyorsan elkészüljön és egyszerre tálalhassunk. Mert a darabos változat nálunk ahogy sül, úgy kerül a pocakba.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Big Boss vanilia sodóját kínálnám hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra (legmagasabb fokozat).
  2. A vajat a tűzhelyen egy serpenyőben megolvasztjuk, a felét keverőtálba öntjük.
  3. A meghámozott felszeletelt almákat beletesszük a serpenyőbe és a vajon puhára pároljuk.
  4. A keverőtálban a vajhoz adjuk a tejet, a lisztet a tojásokat a kristálycukrot a vaníliát a sót és a sütőport.
  5. Kézi mixerrel simára keverjük.
  6. Az almát kisméretű tepsibe öntjük, majd ráöntjük a tésztát.
  7. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Porcukorral, fahéjjal megszórhatjuk a tetejét.

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 318
elküldve: 8
receptkönyvben: 351
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült almás palacsinta, tepsis palacsinta párolt almával

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyurcsicsildikó
gyurcsicsildikó Mon, 2014-01-27 16:35

Egyszerű és nagyszerű!! Nem tepsiben sütöttem , hanem egy nagyméretű serpenyőben, amiben az almát pároltam . Arra öntöttem rá a tésztát. Így fenséges almás palacsintatortát ehetett a családom! A siker osztatlan volt. Ildikó

Gaben76
Gaben76 Wed, 2012-05-09 19:19

elképesztően finom, épp a szokásos bundás almát akartam csinálni amikor rátaláltam.

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2011-06-29 18:20

Kedves Bia, köszönöm a választ. Hála Istennek profi konyhai termékekkel dolgozom, de majd én is összeszedem magam megpróbálom, bár szerintem ehhez a két dologhoz totál antitalentum vagyok.

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Mon, 2011-06-27 21:09

Kedves Bia, hát épp a nokedli a problémám, "ezer" dolgot tudok sütni, főzni (sok saját recepttel), de a nokedli nem megy, na de a palacsinta sem. Már beletörődtem, ezért is örültem ennek a receptnek.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-06-27 22:08

Ja...hogy nem megy....Kedves Kati!Először is jó ha van egy megfelelő nokedli szaggatód.Másodszor a nokedli sosem kell simára keverni,csak épphogy összeálljon.A palacsintát viszont jó simára kell kavarni.Biztosan megy az.Azt hiszem Azeszternek van itt egy hagyományos palacsinta receptje a megfelelő mennyiségekkel.Próbáld ki azt is.Na meg az enyémet is.:)))Üdv:Bogi
ui.sose add fel...én amikor életem első sztrapacskáját akartam készíteni a páromnak,sírva szaladtam haza anyukámhoz hogy segítsen mert sehogy sem állt össze.Persze csak egy kis liszt kellett még hozzá.Aztán évekig nem evett szegény férjem a sztrapacskámból.Majd összeszedtem magam és megtanultam.Rájöttem nem érdemes évekig várni...(még valami:a tupperes nokedli szaggató nagyon profivá teszi az embert,érdemes beruházni rá).

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Mon, 2011-06-27 11:39

Na ez nekem való, szégyen ide szégyen oda, de két dolog nem megy a palacsintasütés és a nokedlikészítés (egyébként a többi OK) Ezt biztos nem rontom el (remélem). Köszi a receptet.

beja
Beja / beja Sun, 2010-12-05 14:42

Elkészült.A szomszéd villanysütőjében,biztos,ami biztos:-)
Egy kissé "szalonnás" lett.
Ilyennek is kell lennie?Vagy elrontottam valamit?
És én 6almából csináltam.(kicsik voltak)

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-12-05 17:08

Szia Beja!
Igen a palacsinta tészta önmagában nem egy habkönnyű dolog.Kicsit más mint ha vékonyan sütöd.Szerintem nem rontottad el bár nem tudom mennyire lett szalonnás.Ugye kimértél mindent?Nem szemre csináltad?Üdv:Bogi

beja
Beja / beja Mon, 2010-12-06 15:34

Szia.
De "szemre"csináltam:-)))
Duplázni akartam a te adagodat,mert nekem 6 almám volt.De mire megpárolódott az alma,láttam,hogy olyan kevés,hogy csak a kisebb tepsibe fog elég lenni.
De addigra már a tésztához valókat elkezdtem duplázni.Mikor erre rájöttem,hogy nem fog stimmelni,elkezdtem visszafele csalni:-)))))
Végül is az a lényeg,hogy nagyon finom lett!
Köszi a receptet!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-12-06 16:06

Na ugye ugye?Te kis huncut!:))))Nem baj legközelebb mérd ki.Van amit én is szemre csinálok,de ennél a receptnél jó ha mérünk.Azért mégsem lett rossz,ennek örülök.Legyen szép napod!Bogi

beja
Beja / beja Sun, 2011-09-11 17:57

Bogi!
Meg kellene próbálnom tojás nélkül,mert a lányom érzékeny lett.Szerinted?A sima palacsintát keményítővel és szódabik.-val szoktam tojás helyett.Nem tudom ez a recept sikerülne-e ezekkel a hozzávalókkal.....

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-09-11 18:48

Drága Beja!Nem is tudom...ez a tészta rugalmasabb mint a hagyományos palacsinta.Tojás nélkül nem biztos hogy jó lenne.Esetleg kis adaggal próbálkozz úgy ahogy te csinálod a másikat.Aztán írj.Ja és ha jó sok gyümölcsöt teszel bele esetleg lazíthatja.Üdv:Bogi:o)

beja
Beja / beja Tue, 2010-12-07 15:11

Szia bogi!
Nem lett rossz????
Nagyon finom lett!
A bablevest is és a palacsintádat is megdícsérte a férjem 3x is!:-))

beja
Beja / beja Sat, 2010-12-04 11:02

Megpróbálom ma elkészíteni,a bablevesem mellé.
Remélem sikerül.
Sajnos az én gáz sütőm nagyon éget,pedig már szerelő állította be.

Timce
Timce / Timce Sat, 2010-11-27 18:19

Végül ma csináltam meg és nagyon finom lett!! Köszönet érte! :)

mlara
Léna / mlara Fri, 2010-11-26 21:10

Én megsütöttem! Nem tudom mit értesz kicsi tepsi alatt, én a megszokottnál egy kicsit kisebbe raktam és elég magas lett. Szóval a 230 fokon sütés egy picit soknak tűnik, mert nem sül át. Én 200-on sütöttem és a végén magasabbra vettem, hogy megpiruljon. Amúgy isteni finom volt! Nem szárad ki, az alma mennyei benne, egyszerre van süti és palacsinta íze :) Mindenkinek nagyon ízlett! Szóval köszönet érte :)

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-11-27 10:30

Na ezt szeretem.Amikor nem esünk kétségbe ha valami mégsem ugyanolyan,mint a receptben.Egy kicsit gondolkodik a házasszony...és megoldja.Mert a recept nem törvény.Egyébként valószínűleg a sütőnk nem egyforma.Nagyon örülök hogy ízlett!Szép napot!Bogi

Timce
Timce / Timce Fri, 2010-11-26 13:06

Húúú, nagyon jól hangzik! Ma meg is csinálom, ha hazaérek! :) Köszi!

564
vaj 10 dkg
alma 3 db
tej 3 dl
finomliszt 16 dkg
tojás 4 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 kk
foszfátmentes sütőpor 1 kk
fahéj 1 kk