Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta 4.

Almás palacsinta 4.
Almás palacsinta 4.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető és finom desszert.

hozzávalók / 4 adag

Az almás palacsintához

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

  1. Kavarjunk a lisztből a tojással, cukorral, sóval egy sűrűbb palacsintatésztát. A legvégen keverjük hozzá a vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a teszta. Hagyjuk kb. 20 percet állni.

  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházakat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

  3. ½ ek vajzsírt egy kb. 28 cm átmérőjű serpenyőben felforrósítunk. Az alma 1/8-at a forró vajzsírban kb. 2 perc alatt majdnem puhára dinszteljük, majd ráöntjük a tészta 1/8-át.

  4. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 2 percig, majd óvatosan fordísuk meg.

  5. Süssük a másik oldalat is kb. 1 percig. Süssünk az almából és a tésztából egymás után 8 palacsintát és tartsuk melegen.

  6. Tetszés szerint a palacsintákat szórjuk meg cukorral vagy fahéjas-cukorral.



  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 32 053
elküldve: 4
receptkönyvben: 220
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almával sült palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szlivia2
szlivia2 Thu, 2010-10-14 17:58

Szia!Mi lenne ha az almát belereszelném a palacsintatésztába és úgy sütném ki?Vélemény?Előre is köszönöm,szép estét!

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-10-15 06:37

Szia Szilvia. En meg nem probaltam reszelt almaval, de gondolom ugy is meg lehet sütni. Üdv, Maria