r
Nosalty Logó

Almás palacsinta Glasertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás palacsinta Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 2109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
  2. A tojást elkavarjuk a sóval és kb. 100 ml tejjel, majd hozzádolgozzuk a lisztet. Felöntjük a maradék tejjel és az ásványvízzel.
  3. A palacsintatésztához keverjük a vajat és a levétől kicsavart almát. Hagyjuk kb. 1 órát állni, majd kavarjuk át, és ha szükséges, kevés vízzel vagy tejjel hígítjuk.
  4. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt olajjal. Öntsünk bele kb. egy merőkanálnyit a tésztából, simítsuk el a serpenyő aljára.
  5. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  6. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 10 vastagabb palacsintát.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13342
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom palacsintarecept. Tálaljuk fahéjas-cukorral megszórva, és vaníliasodóval leöntve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.