r
Nosalty Logó

Almás-mézes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Almás-mézes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lapokhoz:

A töltéshez:

A locsoláshoz:

A krémhez:

Összesen 543 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lapokhoz:

A töltéshez:

A locsoláshoz:

A krémhez:

Összesen 4325 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lapokhoz:

A töltéshez:

A locsoláshoz:

A krémhez:

Összesen 163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 543 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897.7 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1275.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 4325 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz:

A töltéshez:

A locsoláshoz:

A krémhez:

Elkészítés

A lapokhoz:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá +1 ek tejfölt.
  2. 23×38 cm-es, vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
  3. A töltelék készítése: Az almákat megmossuk, héját, magházát eltávolítjuk, majd lereszeljük.
  4. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal, és fedő alatt megpároljuk.
  5. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük, és a párolt almához öntjük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.
  6. A sütemény összeállítása: Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk.
  7. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket, és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
  8. Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 26329
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy kedves ismerősöm receptje alapján készítettem. Nagyon finom, mutatós. Érdemes elkészíteni, megkóstolni.

Hozzávalók

A lapokhoz:

A töltéshez:

A locsoláshoz:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!