Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás malacsült

Almás malacsült
Almás malacsült
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első malacsültem lett, isteni illatot csinált a konyhában!  Igazi karácsonyi étel!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malachúst jól megmossuk és a bőrét beszabdaljuk.
  2. Megcsináljuk a pácot. A fokhagymakrémet, szójaszószt, almaecetet, sót, borsot összekeverjük egy nagy tálban.
  3. Majd ebbe a páclébe beletesszük a malachúst, átforgatjuk benne, hogy mindegyik be legyen kenődve, majd fóliával letakarjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap egy tepsit olajjal kikenünk, majd a húsokat szép sorjában beletesszük. Megszórjuk szárított rozmaringal és fóliával lefedjük. 50 percet pároljuk, puhítjuk.
  5. Közben az almákat jól megmossuk, kiszedjük a magját és szeletekre vágjuk.
  6. Ha letelt az 50 perc, akkor kiszedjük a tepsit, leszedjük a fóliát és rárakosgatjuk az almaszeleteket. Kb. 15 percig visszahelyezzük még a sütőbe, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 345
elküldve: 7
receptkönyvben: 190
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi malacsült, rozmaringos-almás sült malackaraj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RMelinda
RMelinda Sat, 2011-12-31 16:50

Na elkészült és jóóól be is lakmároztunk belőle!Isteni finom lett,mindenkinek ízlett,alig maradt :)
Ügyes vagy,hogy elsőre így kitaláltad ezt a receptet :)!Nekem is az első malacsültem,így én is ügyes vagyok :),de én "loptam" a receptet!:)
Köszönöm szépen!BUÉK!!!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2011-12-31 18:10

Nagyon orulok, hogy sikert aratott. En valahol olvastam ezt a receptet meg regebben, es ugy emlekezetbol probaltam megcsinalni. Sikerult szerencsere. Van amikor recepteket bongeszek, aztan atalakitom, vagy csak igy emlekezetbol probalom megcsinalni, vagy sokszor en talalok ki dolgokat.
Boldog uj evet!

RMelinda
RMelinda Fri, 2011-12-30 21:37

A husi a pácban holnapig,aztán következik a sütés.Alig várom a végeredményt,majd arról is beszámolok! :)

361
sertéshús 70 dkg
fokhagymakrém 3 kávéskanál
szójaszósz 150 ml
almaecet 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
alma 5 db
napraforgó olaj 1 ek