r
Nosalty Logó

Mákos linzerkocka

Katica
Mákos linzerkocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

377
Kalória
8.1g
Fehérje
43.6g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
12.9g
Víz
41.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 4540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9713.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    4152 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    3023 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    522.8 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

Linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihenni a hűtőbe tesszük.
  2. Az idő leteltével a hideg tésztát, egyenként 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ajánlatos az első lapot rögtön a sütőpapíron nyújtani, mert így könnyebb lesz a tepsibe helyezni. A tepsibe emelt lapot egy villával megszurkáljuk, majd a máktöltelék felét egyenletesen elosztva rákenjük a lapra, és ráborítjuk a második lapot. Ennek tetejét is szurkáljuk meg kissé, majd kenjük rá a maradék tölteléket is. Fedjük be a harmadik lappal, és ennek tetejét is szurkáljuk meg.
  3. A tésztát 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva, porcukorral enyhén megszórva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A mákot elkeverjük a cukrokkal, reszelt citromhéjjal, majd leforrázzuk a tejjel, és teljesen kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, beledolgozzuk a lekvárt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Sokféle linzertésztát készítettem már, de ilyen finomat még nem... És a töltelék ízéről nem is beszélve: túlságosan nem édes, a lekvárok megteszik hatásukat... Érdemes kipróbálni.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...