r
Nosalty Logó

Mákos linzerkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos linzerkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 4540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9713.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    4152 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    3023 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

Elkészítés

Linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihenni a hűtőbe tesszük.
  2. Az idő leteltével a hideg tésztát, egyenként 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ajánlatos az első lapot rögtön a sütőpapíron nyújtani, mert így könnyebb lesz a tepsibe helyezni. A tepsibe emelt lapot egy villával megszurkáljuk, majd a máktöltelék felét egyenletesen elosztva rákenjük a lapra, és ráborítjuk a második lapot. Ennek tetejét is szurkáljuk meg kissé, majd kenjük rá a maradék tölteléket is. Fedjük be a harmadik lappal, és ennek tetejét is szurkáljuk meg.
  3. A tésztát 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva, porcukorral enyhén megszórva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A mákot elkeverjük a cukrokkal, reszelt citromhéjjal, majd leforrázzuk a tejjel, és teljesen kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, beledolgozzuk a lekvárt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8337
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle linzertésztát készítettem már, de ilyen finomat még nem... És a töltelék ízéről nem is beszélve: túlságosan nem édes, a lekvárok megteszik hatásukat... Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!