Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény Malacka konyhájából

Almás lepény Malacka konyhájából
Almás lepény Malacka konyhájából
95 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok volt az alma itthon, s ettünk volna egy jó almás lepényt:), utólag visszagondolva lehet kevés lett a töltelék, szóval akár 3 kg alma se lenne kevés bele.:) 

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
  2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Beletesszük egy lábasba megszórjuk a cukorral, fahéjjal, fűszerkeverékkel, és ráöntjük a vizet, összekeverjük. Kb 10-15 percig főzzük, amíg egy ilyen sűrű szirup szerű lé nem képződik az almán. Miután elzártuk, beleszórunk kb. egy marék darát.
  3.  Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot, rá az alma, s az almát lefedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk, és megkenjük egy tojás sárgájával.
  4. Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 107
elküldve: 3
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mesés almás lepény, almás pite, almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

754
finomliszt 50 dkg
tejföl 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
vaj 15 dkg
1 csipet
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
alma 2 kg
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mézeskalács fűszerkeverék 0 ízlés szerint
víz 1 dl
búzadara 2 evőkanál