r
Nosalty Logó

Fahéjas csigás almás pite

Gréti
Fahéjas csigás almás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pitéhez

540
Kalória
4.6g
Fehérje
64.1g
Szénhidrát
31g
Zsír
126.2g
Víz
80.6g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

Összesen 540 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

Összesen 4321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 540 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1009.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A pitéhez

  1. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral és egy csipet sóval, majd keverőtálban, vagy munkafelületen összecsipkedjük a pici kockákba vágott hideg vajjal. ínáljunk mellé vanília fagyit. Jó étvágyat hozzá!
  2. Amikor mindenhol bevonja a liszt, adhatunk hozzá pár kanál jéghideg vizet (ez opcionális), és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze egybe az egészet.
  3. A gombócot vágjuk ketté úgy, hogy az egyik fele egy picit legyen kisebb, ez lesz majd a pite alsó része. Tegyük hűtőbe minimum fél órára, de akár egy estére.
  4. Utána nyújtsuk ki, nálam kb. 40x32 és 40x40-es lapok készültek. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg cukrozott fahéjjal és rögtön csavarjuk fel tekercsbe. Azonnal tegyük hűtőbe kidermedni, ez kb. fél-egy óra.
  5. Közben hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk kisebb kockákba. Egy nagy tálban facsarjunk rá egy fél citromot, hogy ne barnuljon meg, cukrozzuk és fahéjjal ízesítsük, keverjük át.
  6. Először csak a pite alsó részére szánt tekercset vegyük ki a hűtőből. Vágjuk picit vastagabbra, mint fél centis szeletekre. Ezeket fektessük egy sütőpapírra a konyhapulton körbe-körbe egymásra fektetve. Fedjük be egy másik sütőpapírral és nyújtsuk kör alakúra.
  7. Forgassuk bele egy kivajazott piteformába, az enyém 20 cm átmérőjű és kb. 4 cm mély, húzzuk le róla a papírt és tegyük vissza a hűtőbe.
  8. Készítsük el a süti tetejét is, ahogy az alját, nyújtsuk ki.
  9. Töltsük meg fahéjas-cukros almával az alsó részt, terítsük le a felsővel, hajtsuk az alsó alá, és nyomkodjuk össze.
  10. Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
  11. Hagyjuk hűlni, utána tálalhatjuk, kínáljunk mellé vanília fagyit. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a süti a tökéletes bizonyíték arra, hogyan készítsünk kevés alapanyagból egy nagyon mutatós és finom desszertet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...