r
Nosalty Logó

Fahéjas csigás almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Fahéjas csigás almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

Összesen 540 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

Összesen 4321 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

Összesen 223 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 540 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4321 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A pitéhez

Elkészítés

A pitéhez

  1. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral és egy csipet sóval, majd keverőtálban, vagy munkafelületen összecsipkedjük a pici kockákba vágott hideg vajjal. ínáljunk mellé vanília fagyit. Jó étvágyat hozzá!
  2. Amikor mindenhol bevonja a liszt, adhatunk hozzá pár kanál jéghideg vizet (ez opcionális), és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze egybe az egészet.
  3. A gombócot vágjuk ketté úgy, hogy az egyik fele egy picit legyen kisebb, ez lesz majd a pite alsó része. Tegyük hűtőbe minimum fél órára, de akár egy estére.
  4. Utána nyújtsuk ki, nálam kb. 40x32 és 40x40-es lapok készültek. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg cukrozott fahéjjal és rögtön csavarjuk fel tekercsbe. Azonnal tegyük hűtőbe kidermedni, ez kb. fél-egy óra.
  5. Közben hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk kisebb kockákba. Egy nagy tálban facsarjunk rá egy fél citromot, hogy ne barnuljon meg, cukrozzuk és fahéjjal ízesítsük, keverjük át.
  6. Először csak a pite alsó részére szánt tekercset vegyük ki a hűtőből. Vágjuk picit vastagabbra, mint fél centis szeletekre. Ezeket fektessük egy sütőpapírra a konyhapulton körbe-körbe egymásra fektetve. Fedjük be egy másik sütőpapírral és nyújtsuk kör alakúra.
  7. Forgassuk bele egy kivajazott piteformába, az enyém 20 cm átmérőjű és kb. 4 cm mély, húzzuk le róla a papírt és tegyük vissza a hűtőbe.
  8. Készítsük el a süti tetejét is, ahogy az alját, nyújtsuk ki.
  9. Töltsük meg fahéjas-cukros almával az alsó részt, terítsük le a felsővel, hajtsuk az alsó alá, és nyomkodjuk össze.
  10. Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
  11. Hagyjuk hűlni, utána tálalhatjuk, kínáljunk mellé vanília fagyit. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 2714
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 22.

Receptkategóriák

Ez a süti a tökéletes bizonyíték arra, hogyan készítsünk kevés alapanyagból egy nagyon mutatós és finom desszertet.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A pitéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek