r
Nosalty Logó

Omlós almás pite tej-és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
anikax
Omlós almás pite tej-és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 901 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3604 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 201 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 901 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3604 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a még hideg margarinnal és a keményítővel. Egy tál közepére halmozzuk és mélyedést készítünk a közepébe.
  2. A cukrot, sót elkeverjük a vízzel vagy a zabtejszínnel és a mélyedésbe öntjük. Nagyon gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a margarinos liszttel. Ha túl kemény lenne vagy nagyon morzsálódna, és nem állna össze a tésztánk, nyugodtan tehetünk még hozzá vizet.
  3. 2 cipót formálunk belőle és fél óráig hideg helyen pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán mindkét cipót vékonyra nyújtjuk.
  5. Kibélelünk az egyik tésztalappal egy kerek (gyümölcs) tortaformát (melyet zsíroztunk, liszteztünk), villával megszurkáljuk.
  6. A megmosott és időközben cikkekre szeletelt almával körben kibéleljük a tésztánkat.
  7. A fahéjas cukorral egyenletesen megszórjuk az almákat.
  8. Margarindarabkákat szórunk a tetejére és beborítjuk a másik tésztalappal, melynek a közepébe 2 db kb. 5 mmnagyságú lyukat fúrunk.
  9. Tetejét megkenjük olvasztott mézzel, hogy szép fényes és piros legyen.
  10. Előmelegített sütőben rózsásra sütjük, a formában hagyjuk kihűlni, és mint a tortát szeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 195
  • Össznézettség: 101044
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az angol tanárom Új-Zélandról vándorolt el szép kis hazánkba. Nagyon szeret sütni- főzni. Férfi ember lévén nem gondoltam róla, hogy ennyi empátia szorult belé. Amikor megtudta, hogy milyen problémával küzdünk, felajánlotta, hogy megpróbál segíteni. Persze nem ingyen. ;) Angolul mondta el nekem az összes receptjét. A mai napig van olyan, amit hirtelen nem is tudok magyarul elmondani. Az egyik ilyen receptjét alakítottam át tej-és tojásmentesre. Annyi a hátránya a tojásos változattal szemben, hogy valóban a szó legszorosabb értelmében omlós, de nagyon finom!

Hozzászólások

Durcsó

Szia! Le tudnád írni esetleg a tejjel és tojással készült verziót is? Köszi el?re is!

Törölt felhasználó

Látom, több éves már a kérdés, de azért megosztom a tapasztalatom: a zabtej helyett sima tejet használtam, ebben nincs semmi extra fogás :) a másik viszont, hogy a tészta összeállításakor egy kicsit felvert tojást belezuttyantottam még a tálba. Mi ehetjük, gondoltam, rosszat nem fog tenni, egyedül kicsit annyiban lett más az állag, hogy nem omlós, hanem jó masszív tészta lett a végeredmény, de nekünk pont így ízlett ^_^

Törölt felhasználó

Kipróbáltam gluténmentes liszttel és úgy is isteni!! S?t igazából kevesebb listem volt, így helyettesítettem a hiányzó lisztet kakaóporral és az almát rebarbarával és nagyon finom lett úgy is!! A következ? alkalommal csak a tésztát készítettem el "keksznek". A fiaim falták!! (és én is.... )

margica

Teszik a süteményed, megsütném,de hiányzik a kukorica keményít?. Megtudnád mondani mire szolgál a keményít?? Nélküle megsüthetném károsodás nélkül, vagy helyettesíthetem más valamivel? ÜDV.

horianna

A kukorica keményít? helyett használhatsz sima vaníliás pudingport.

horianna

Ez a világ LEGTÖKÉLETESEBB almás pitéje. Mi fogyasztunk/hatunk tejet és tojást is, de ez így jó ahogy van. Annyira omlós, hogy szinte szétporlad az ember szájában, az íze mennyei. A fiú ismer?sök addig eszik, amíg nem szégyellik, a lányok sorban kérik el a receptet. Nem túl macerás, mégis nagyon szép, és isteni. Én a kukorica keményít? helyett vaníliás pudingport használtam, mert ez volt itthon és ezzel lehet helyettesíteni. Gratulálok hozzá, köszönöm a receptet!!!

Törölt felhasználó

Szia! Van még ilyen új-zélandi recept a tarsolyodban? :)

RBrigus

Szia! Laktózérzékeny vagyok, szóval külön öröm számomra ez a recept. El fogom készíteni! Gondolom, m?ködik más gyümölcsökkel is, ugye? További szép napot!

encsító

Isteni! :) Els? próbálkozásra elcsúsztam a mennyiségekkel (18 cm-es süt?formához gondoltam elég lesz fél adag tészta, de tévedtem :D ), de még így is nagyon finom :) Illetve egy kis tejfölt raktam a tésztába :)

Törölt felhasználó

Sokszor elkészítettem . Nagyon finom. Sokkal kevesebb cukorral csinálom, pedig édes szájú vagyok.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!