Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kosárkák a muffinsütőből

Almás kosárkák a muffinsütőből
Almás kosárkák a muffinsütőből
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen rákattantunk a muffinsütőben való sütésre. Mindent kipróbálunk benne. Nagy izgalom és újdonság a gyerekeknek.

hozzávalók / 6 adag

a tésztához

az almatöltelékhez

ajánlat

Reggelire tea vagy kakaó mellé, illetve desszertként vaníliafagyival is nagyszerű süti!

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. Egy nagy keverőtálban elmorzsoljuk a sós-cukros lisztet vajjal. Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi tejfölt, hogy jó tésztát gyúrhassunk belőle.
  2. A buciból hengert formázunk, és késsel 12 karikára vágjuk, ezeket formázzuk a muffinsütő kivajazott mélyedéseibe.

az almatöltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, először negyedekbe vágjuk. Magházat eltávolítjuk, és keresztbe szeleteljük a gyümölcsöt. Minden kosárkába egy negyed alma szeletei kerülnek.
  2. Fahéjas cukorral megszórjuk a kosárkákat, és mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre sülni.
  3. Tálalás előtt hagyjuk hűlni a sütit. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 708
elküldve: 11
receptkönyvben: 473
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti, almás kosár, fahéjas-almás kosárkák

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2014-12-02 19:57

Éppen valami könnyű, de illatos sütire vadásztam, amikor megláttam ezt a képet, ami azonnal rabul ejtett; már készen is van, a lakás fahéjillatban úszik, a család nagyon megdicsérte (én sajnos nem ehetek ilyesmit) ráadásul nekem sülés közben befodrosodott a kosárkák széle, amitől csodaszép rózsákká váltak, amikor kiemeltem őket a muffin formából, élmény volt ez a recept :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-12-02 22:59

Jaj, de sajnálom, hogy nem ehetsz belőle! Tényleg nagyon finom és ráadásul szép is ez a süti. Ha látod a képen, nekem maradt egy kicsike csík tésztám és az egyik kosárkának fontam belőle díszítő karimát belőle. Az lett a legcsinosabb. Egészségetekre! Üdv, Gréti

447
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
tejföl 2 ek
cukor 2 ek
1 csipet
alma 3 közepes db
cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál