Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-gyümölcsös kosárkák

Vaníliás-gyümölcsös kosárkák
Vaníliás-gyümölcsös kosárkák
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A blogomon már sokféle linzertésztával találkozhattatok, kicsit mindegyik más volt, más volt bennük a liszt-vaj-cukor aránya, de ezúttal a klasszikus linzertészta arányokkal, azaz a 3:2:1 verzióval dolgoztunk. Természetesen nem maradhatott el ebből sem a kedvencem, a reszelt citromhéj. Nyamm!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citromhéját, és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk (egy kis joghurtot vagy tejfölt adhatunk hozzá, ha nem állna össze anélkül). Tegyük a hűtőbe pihenni egy órára, de legalább 30 percre.
  2. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, és készítsük elő a kosár sütőformákat, olajozzuk ki őket alaposan, nehogy beleragadjanak majd a kosarak. 
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, és egy akkora kiszúróval, amekkora illik a kosárformákhoz (én boros poharat használtam), szaggassuk ki a tésztát, majd béleljük ki velük a kosárformákat. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezalatt készítsük el a vaníliás krémet. Ezúttal nem a klasszikus tojássárgájás verziót készítettem, hanem pudingosat, egy kis margarinnal fellazítva. A pudingport elkavarjuk a porcukorral, majd tejjel lassan felhígítva csomómentesre kavarjuk, és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, néha megkavarjuk, majd amikor már csak éppen langyos, hozzákavarjuk a margarint.
  5. Ezzel a krémmel töltsük meg a kihűlt kosarakat, és gyümölccsel díszítjük. 

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 364
elküldve: 5
receptkönyvben: 218
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kosárka, pudingos kosárka, vaníliapudingos linzerkosár gyümölccsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Sat, 2013-12-14 20:12

A mai nap során sikerült elkészíteni ezt a kicsit macerás sütit, és meglepően jól sikerült.Nagyon jó lett a tésztája! (magában is fincsi) Én még tettem bele 6 g sütőport, biztos ami biztos alapon...10 perc bőven elég volt neki a sütőben.
Nemcsak jól néz ki, de finom is ez a kosárka. Köszi a receptet!

658
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
porcukor 5 ek
vaj 5 dkg