r
Nosalty Logó

Almás hurka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lúdanyó
Almás hurka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7610.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    6811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    520 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 4358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
  2. Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.)
  3. Közben az almákat mossuk meg, vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre.
  4. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek.
  5. A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11630
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás hurka
Lúdanyó 11 recept

Egyszerű és gyors vacsora, a receptet valamikor régen egy Nők Lapjában találtam, a leírás szerint francia parasztétel. Nem néztem utána, de a franciákból kinézem :). Arra figyeljünk, hogy jó minőségű, ízletes, lehetőleg házi hurkát vegyünk hozzá. Véres hurkából készül az eredeti recept szerint, de finom májas hurkával vagy sima hurkával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...