Almás hurka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lúdanyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g véres hurka948 kcal
-
250g alma117 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1090
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
1000g véres hurka3790 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4358
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
49.7g véres hurka188 kcal
-
49.7g alma23 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
216
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1902.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 1703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 311.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
1090
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.5 g
Zsír
-
Összesen 357.9 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7610.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 6811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.2 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 520 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 761 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
4358
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
1 kg véres hurka
-
1 kg alma
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
- Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.)
- Közben az almákat mossuk meg, vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre.
- Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek.
- A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11630
- Feltöltés dátuma: 2010. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Lúdanyó
11 recept
Egyszerű és gyors vacsora, a receptet valamikor régen egy Nők Lapjában találtam, a leírás szerint francia parasztétel. Nem néztem utána, de a franciákból kinézem :). Arra figyeljünk, hogy jó minőségű, ízletes, lehetőleg házi hurkát vegyünk hozzá. Véres hurkából készül az eredeti recept szerint, de finom májas hurkával vagy sima hurkával is.