r
Nosalty Logó

Almás-karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Almás-karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.1 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 5221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott datolyát és a mazsolát a 2 dl tejjel felforraljuk, majd lehűtjük.
  2. A margarint a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel kikeverjük, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Beletesszük a mazsolás-datolyás tejet, és egy sütőpapíros tepsibe simítjuk.
  4. Az almákat meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, meglocsoljuk a citromlével, és a tészta tetejére tesszük úgy, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást.
  5. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  6. A tejkaramellákat a tejben lassú tűzön felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16099
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Good Food egyik régebbi számában jelent meg ez a recept, mely most került kipróbálásra nálunk. A mai nagy hóesésben visszaidéztük vele a meleg karácsonyi hangulatot, és legnagyobb örömömre nagyon hamar el is fogyott az egész tepsi sütemény!

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...