Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-karamellás szelet

Almás-karamellás szelet
Almás-karamellás szelet
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Good Food egyik régebbi számában jelent meg ez a recept, mely most került kipróbálásra nálunk. A mai nagy hóesésben visszaidéztük vele a meleg karácsonyi hangulatot, és legnagyobb örömömre nagyon hamar el is fogyott az egész tepsi sütemény!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott datolyát és a mazsolát a 2 dl tejjel felforraljuk, majd lehűtjük.
  2. A margarint a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel kikeverjük, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Beletesszük a mazsolás-datolyás tejet, és egy sütőpapíros tepsibe simítjuk.
  4. Az almákat meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, meglocsoljuk a citromlével, és a tészta tetejére tesszük úgy, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást.
  5. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  6. A tejkaramellákat a tejben lassú tűzön felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 409
elküldve: 3
receptkönyvben: 173
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellás süti, datolyás mazsolás szelet, gyümölcsös süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kissnepiroska
kissnepiroska Sun, 2017-12-10 20:58

Nagyon finom! Receptnél módosítások (mert nem volt itthon vanília aroma és mézes fűszerkeverék): vanília aroma helyett vaníliás cukor, mézes fűszerkeverék helyett muffin fűszerkeverék, de csak egy teáskanállal, mert nagyon intenzív fűszerkeverék, kicsit több liszt (nekem hígabb lett, amiatt). Sztem muffinformába is nagyon jó lenne.

653
mazsola 10 dkg
datolya 10 dkg
tej 2 dl
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 4 db
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
alma 4 kis db
citromlé 2 tk
tejkaramella 6 db
tej 3 ek