Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás habos kocka Vicikó konyhájából

Almás habos kocka Vicikó konyhájából
Almás habos kocka Vicikó konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy német import recept, szemezgetek már vele egy ideje. Sokat mondónak tűnt, és a vélemények is ezt támasztották alá. Na, most az én véleményem a következő. 

Előre kell mondanom, hogy nem szeretem a piskókás sütiket. Azok valahogy nekem mindig olyan gumisak vagy szalonnásak vagy nagyon szárazak, elporladók. Nem az én világom. Azt hiszem, ezért volt a halasztgatás részemről, hogy elkészítsem. Na, de ez nem olyan!!!  Annyira finom a tésztája is, könnyű, jó ízű, szinte szaftos.  

A zselé egy nagy találmány, ezt ismerem ugyan, hasonló van a marcipános ünnepi tortámban is. Egyszerűen zseniális, hipp-hopp megvan, elronthatatlan, mégis nagyon finom. És mivel nyersen kerül bele az alma, rendkívül friss, üde, az íze. A teteje pedig... hab a tortán! :-))

Ha esetleg másnapra vagy későbbre készítjük, vagy netán utaztatjuk, akkor ajánlom a habfixet, akkor biztosak lehetünk, hogy nem fog megereszkedni a tejszín a tetején. De ha úgy gondoljuk, hogy még aznap, netán egyszerre elfogy, akkor nem kell bele természetesen,  csak jó keményre kell verni a tejszínt! 

Szóval egy nagyon jó kis süti. Az eredeti cukor mennyiségéből levettem, itt már úgy szerepel.

Meglepődtem milyen gyorsan, és nagyon egyszerűen elkészült ez a szépen szeletelhető, könnyed, igazán gyümölcsös ízű, szinte frissítő süti.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat nagyon habosra, fehérre keverjük a cukorral.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük.
  3. A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.
  4. A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, lehetőleg a sütő alsó rácsán világos szőkére megsütjük.
  6. Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét. 
  7. A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral. 
  8. A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet, és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk.
  9. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez, és elkeverjük benne.
  10. A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet, és szép egyenletesre elsimítjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl,és utána folytatjuk tovább.
  11. Felverjük a tejszínt, amit a kihűlt almazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk, és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 61 440
elküldve: 38
receptkönyvben: 1 425
elkészítve: 92/107
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almazselés habos süti, tejszínhabos almás süti, habos almás kocka

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2017-03-20 18:13

Szia Vici!

Nagyon finom lett a suti!
Koszonom a receptet, maskor is elkeszitem.

L♥ve, witch

B.TÜCSI
B.TÜCSI Thu, 2017-03-02 20:39

Szia!Most az ovis farsangra készítettem el ezt a sütit,de amúgy már nem először sütöttem meg.Minden anyukának nagyon ízlett,úgyhogy most 8 példányban kell kinyomtatnom.Szeretjük nagyon!Köszi!

Lovasfej
Lovasfej Mon, 2014-12-29 10:57

Nagyon jó recept. Nagy sikere volt, biztosan máskor is el fogom készíteni. Köszönöm!

Nemszoke
Nem szőke / Nemszoke Sun, 2014-10-12 09:47

Tegnap megcsináltam, a vendégemnek akartam kedveskedni vele. Különleges nagyon finom, ráadásul nem is macerás az elkészítése. Felvettem a kedvenceim közé. Köszönöm a receptet.

Ecibogyoka23
Ecibogyoka23 / Ecibogyoka23 Thu, 2014-10-09 18:36

Köszönöm! Mármint a kész tésztát hűtsem le egy kicsit a tojáshab hozzákeverése előtt? Vagy nem értem. Ha kihűtöm a vajat, újra keményre dermed...

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2014-10-09 21:02

Tehát!

A vajat megolvasztod, és hűlni hagyod, mielőtt beleöntöd a cukros-tojás krémbe. Ennyitől még nem dermed meg a vaj, csak elkerülöd, hogy összeugorjon a tojás a meleg vajtól.
A kissé hűlni hagyás az kb. annyi, hogy ha beledugod az ujjad, akkor max. kéz-meleg!
Innentől simán folytathatod a tojáshab,liszt hozzáadásával az elkészítést.
Remélem most már minden tiszta a dologban! :)

Üdv :)Vici

zsuzsu1009
zsuzsu1009 Mon, 2013-11-25 05:54

Ez a suti NAGYON-NAGYON FINOM, IZLETES, GUSZTUSOS, egyszoval MENNYEI! Koszonom a receptet! :)

Paleósok
Paleósok Fri, 2013-11-22 20:33

Ma elkészítettük,nagyon finom,egyszerű,érdekes,isteni! Ja és nagyon szép is lett.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-11-22 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

őzgerinc Rzs
őzgerinc Rzs Thu, 2013-11-21 20:01

kedves Vici! Sokat sütök, de még ebben a formában nem csináltam almásat. Biztosan megsütöm! - valószínü már hétvégén. Köszike , majd beszámolok!
üdvözlet:, Rozál

Anitus
Anitus Mon, 2012-05-21 10:53

Ez a sütemény szuper, a családom csak méltatni tudott érte, hogy elkészítettem.

galiné jutka
galiné jutka Wed, 2012-05-09 16:02

Szia Vicikó! Most lett kész a süti, nagyon finom lett. Igaz én xilittel csináltam és mivel nem volt itthon almalé ásványvizzel helyettesitettem. de igy is tökéltes és finom, ehetik a cukorbetegek is .Mégegyszer, köszönömszépen. üdv, Jutka.

sarabell
sarabell Mon, 2012-04-30 22:12

Ez a süti mennyei,valóban könnyed,frissítő ízű.Köszi a receptet Vicikó!!!

jucus35
jucus35 Sun, 2012-04-29 18:23

Szia Vicikó! Ma elkészítettem ezt a nagyszerű sütit:) nagyon nagyon finom lett köszönöm:)

varadizsike
vzsike / varadizsike Sat, 2012-04-28 22:15

Ez nagyon jól néz ki, imádjuk az almást és ebben a formában isteni lehet, gratulálok hozzá, elmentettem.
Üdv, szép estét!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-04-28 22:34

Köszi! :-)
Ha szeretitek az almásakat, akkor érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom.
Szép hétvégét kívánok!
Üdv: Vici

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2012-04-28 22:09

Szia Vicikó! Gyönyörű a süti és a fotó is, gratulálok! Nem vagyok almás süti rajongó, de ezt azonnal elmentettem. Üdv: Gabi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-04-28 22:30

Szia Gabi!
Köszi a dicséreted!
Egy próbát megér majd egyszer, ha kifogytál a süti ötletekből :-)), szerintem nem csalódsz benne.
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-04-28 21:59

Köszönöm én is, kedves Anci!
Tényleg csak ajánlani tudom, hipp-hopp kész volt, és fincsi is.
Nagyon szép, további hosszú-hétvégét kívánok Nektek!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-04-28 22:03

Köszi a dicséreted, kedves Bea! :-))
Tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi volt.
Üdv: Vici

537
tojás 3 db
cukor 80 g
napraforgó olaj 60 ml
víz 60 ml
finomliszt 150 g
sütőpor 1 kk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 50 g
almalé 500 ml
alma 3 közepes db
habtejszín 500 ml
fahéj 0 ízlés szerint
habfixáló 1 csomag