Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-gyömbéres muffin

Almás-gyömbéres muffin
Almás-gyömbéres muffin
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldi receptoldalakon folytatott hosszas, gyömbéres muffin keresés után találtam meg ezt a receptet. Nem gondoltam, hogy ilyen teljes értékű finomság létezik. Zöldségek, gyümölcsök, magvak! Minden benne van, ami egy iskolás korú gyermek reggelijéhez vagy uzsonnájához szükséges, és persze bármikor fogyasztható! Eredetileg kókuszreszelékkel, búzacsírával és dióval készül, de én a mandulát jobban szeretem, kókuszreszeléket és búzacsírát pedig nem kaptam, így zabpehellyel helyettesítettem. Nagyszerű lett!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Reggelire, tízóraira, uzsonnára kitűnőek ezek a muffinok. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a mazsolát narancslébe.
  2. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, keverjük bele a fahéjat és a sót.
  3. A tojásokat egy másik tálban habosítsuk fel, folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá először az olajat, majd a vaníliás és a barna cukrot.
  4. Az almát, a gyömbért és a répát hámozzuk meg, és reszeljük bele a keverékbe.
  5. Szórjuk hozzá a darált mandulát és a kissé összetört zabpelyhet, öntözzük meg a narancslébe beáztatott mazsolával, és finoman keverjük össze.
  6. Majd jöhet a sütőporos liszt, amelyet adagonként szitálva finom mozdulatokkal keverünk a tésztához.
  7. A muffin sütőformát kibéleljük sütőkapszlikkal, vagy kiolajozzuk a formát, beleadagoljuk a masszát (kb. 3 evőkanál/mélyedés).
  8. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsül.
  9. Ha papírformákban sütöttük, egyből kivehetjük őket, csak picit várni kell, ameddig kihűl. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 846
elküldve: 3
receptkönyvben: 207
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin, almás muffin, répás muffin, zabpelyhes muffin

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Noemko
Noemko Fri, 2017-10-13 14:09

Kedves Gréti!
Nem ismerem a szezámolajat, hogy van-e valami különlegessége, vagy csak egyfajta reform-zsiradék. Kérdésem: sima napraforgó-vagy olívaolajjal helyettesíthető?
Előre is köszi a választ! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2017-10-13 15:11

Ez egy jóval sűrűbb, sötétebb, ízesebb olaj, mint a napraforgóolaj, de természetesen vajjal, olívaolajjal vagy akár napraforgóolajjal is helyettesítheted. Jó étvágyat hozzá! üdv, Gréti

nuszku
nuszku Thu, 2017-02-09 23:54

Az egyik kedvenc receptem, mindenki imadja. A cukrok helyett eritritet v xilitet szoktam hasznalni

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2017-02-10 22:25

Persze, az édesítés egyénileg történik, ki-mit szeret, használ. Örülök, hogy ízlett! Üdv, G

tgyorgyi27
Nelli / tgyorgyi27 Sun, 2013-10-13 20:41

Kedves Beldam! Egyáltalán nem érezni benne a sárgarépát, épp most eszem.

Viszont: a hozzávalók között nem szerepel a sütőpor. Mennyi kell belőle pontosan?

És: "bögre" alatt az amerikai "cup" (kb. 2,5 dl) mértékegységet kell érteni, vagy valami mást? Nagyon sokféle bögre van. :-) Nekem fél liter teljes őrlésű liszttel kijött a sűrű muffin állag, de a képen látható muffinoknál sokkal jobban látszik benne a répa és az alma, szóval a képen mintha hígabb tésztából készült volna, mint az enyém.

Fahéjat nem tettem bele, szerintem gyömbér vagy fahéj magában bőven elég ehhez a süteményhez.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-10-14 12:36

Szia Györgyi!
Ugye, hogy nem érezni benne a sárgarépát?! Ezért nagyszerű. A gyerekek orrára nem is kell kötni ezen információt és olyan nagy kedvvel fogyasztják ezt az egészséges muffint, mint ha csak egy csokit majszolnának.
A fahéj az eredeti receptben szerepel, de megmondom őszintén, én is csak egy hangyabokányit tettem bele, nehogy elvegye a gyömbér ízét, amit imádok és frissen reszeltem bele.
A csésze méret nálam egy kb. 2-2,5 dl.-es pöttyös családi kedvenc. minden recepthez ezt használom, amelyik valamely amerikai oldalról vagy Amerikában élő barátnőktől kapok. Ezekben elég gyakoriak az olyan alapanyagok, melyek kis hazánkban nehezen beszerezhetőek, ezeket honosítani szoktam. No, meg a magyar tojás és liszt is teljesen más, úgyhogy mindig megsütök, lefőzök mindent és úgy kerül fel az oldalra a végleges variáció.
Sütőporból egy zacskóval tettem bele.
Üdv, Gréti

Beldam
Beldam Tue, 2013-10-08 09:28

Kedves Gréti !

Nem lehetne sárgarépa nélkül ? :) B

kiskifli78
kiskifli78 Mon, 2013-10-07 00:27

Szia Gréti! nagyon tetszik nekem is a recept,el is mentettem, mert kislányom muffin imádó, viszont átolvasva párszor (hátha én vagyok aki nem vette észre :) ) mennyi alma kell hozzá? párat gondolom belereszelsz.. :) Köszi! Viki

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2013-10-08 11:20

Igen, ott van a répa mellett, egy közepes zöld alma hámozva lereszelve kerül bele.
Köszi, Gréti

640
narancslé 1 dl
mazsola 10 dkg
teljes kiőrlésű liszt 2 bögre
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 ek
1 kk
tojás 3 db
szezámolaj 4 ek
barna cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
alma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
gyömbér 1 ek
mandula 10 dkg
zabpehely 5 dkg