Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás fánk vaníliasodóval

Almás fánk vaníliasodóval
Almás fánk vaníliasodóval
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almától nagyon finom, könnyű lesz az állaga.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tipp: én a dagasztást kenyérsütőgéppel végeztem, úgy egy kicsit könnyebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott almákat lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
  2. 1 dl langyos tejben, 1 ek porcukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Ezután a hozzávalókból tésztát dagasztunk, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, kissé lágynak tűnhet a tészta, de ilyennek kell lennie. Majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Ezután letakarva kb. fél órát kelesztjük.
  6. Sütés: mérsékelten forró, bő olajban, az első oldalon kb. 1-3 percig, ekkor fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  7. Fahéjas porcukorral meghintve vaníliasodóval tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 372
elküldve: 15
receptkönyvben: 202
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: fánk
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almafánk, almás tésztájú fánk, farsangi almás fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

866
finomliszt 60 dkg
alma 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
vaj 5 dkg
tejföl 1 ek
porcukor 3 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 5 dl