Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk muffin

Fánk muffin
Fánk muffin
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát ízesíthetjük citromhéjjal vagy rummal. A kész muffinokat kenjük meg cukormázzal, majd szórjuk meg színes cukorgyönggyel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
  2. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
  3. A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  4. A lekvárt simára keverjük. A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, kb. 6 cm átmérőjű rúddá formázzuk, és 24 szeletre vágjuk.
  6. A tésztaszeleteket munkalapon enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük a 4 ek tejjel.
  7. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 120 999
elküldve: 148
receptkönyvben: 2 145
elkészítve: 110/134
Facebookon megjelent: 7

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1909 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk muffinformában sütve, baracklekváros fánk muffin

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-09-30 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Lamilla
Lamilla / Lamilla Sun, 2017-02-19 22:29

Semmi köze a fánkhoz, de isteni finom puha, könnyű kalácstészta lett az eredmény :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-02-16 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vicamc
vicamc / vicamc Thu, 2015-11-05 13:34

Szia Glaser, elkészítettem, de sajnos nem jött be. Nekem túl zsíros és nehéz lett a tészta, nehezen is kelt meg (sohasem szokott gondom lenni keltekkel). Lehet a vaj volt a gond (prémium minőség, lehet ezért zsírosabb volt az átlagnál?)...
Ötletnek viszont fantasztikus!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2014-09-30 12:48

Most sütöttem meg, isteni finom lett. Én szilvalekvárral csináltam. Gratulálok a remek jó receptjeidhez. Emi

Stefimari
Stefimari Sat, 2014-01-11 19:44

Végre nem csucsog az olajtól a fánk mire megsül! Köszi a receptet!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sat, 2014-01-04 16:16

Ezt én is kipróbálom, végre megszabadulok a sok olajszagtól és ami még fő ok, kevesebb kalória...
Köszi a receptet: Üdvözet! Marika mama!

anit
anit Sat, 2013-03-09 14:29

Egy kis segítséget szeretnék kérni azoktól,akik elkészítették már! Arról lenne szó, hogy az én muffin alakú fánkomnak az íze, egyáltalán nem hasonlít a fánkéra!!! Inkább egy rosszabbul sikerült lekváros buktáéra! Hol rontottam el? A tietek hogy sikerült?

mamec
mamec Sun, 2014-02-16 19:58

Semmit nem rontottál el, mert ez egy fánkalakú lekváros bukta semmi más!!!

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-03-12 09:50

Szerintem nem rontottad el. Az olajban sült fánknak van fánk íze. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-03-09 09:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-03-08 19:48

Hát ez jól néz ki ....okvetlenül megcsinálom és majd jelentkezem az eredménnyel !!!!!

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2013-02-20 20:47

Szia Glaser,
Húúú de jól hangzik. Hétvégén lehet meg is csinálom! Köszi a receptet.
Üdv,
Nóri

656
tej 100 ml
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 42 g
cukor 50 g
1 csipet
tojás 3 db
vaj 150 g
sárgabaracklekvár 150 g
tej 4 ek
vaj 1 ek