r
Nosalty Logó

Almafánk meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dina79
Almafánk meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2671 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 5341 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 264 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 2671 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    436.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 5341 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a többi hozzzávalóval összekeverjük.
  2. Kanállal kis halmokat, vagy nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és forró olajban kisütjük.
  3. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  4. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, és gyümölcslekvárt kínálunk mellé.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5064
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept szerint a lereszelt almákat állni hagyjuk, hogy levet engedjenek, majd a levét ki kell nyomni. Én nem hagytam állni, lereszelés után mindjárt összekevertem a többi hozzávalóval, és sütöttem. Így az alma még kicsit roppanós maradt a fánk belsejében.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek