r
Nosalty Logó

Almás fánk vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Almás fánk vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 866 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6934 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 866 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    489.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 6934 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott almákat lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
  2. 1 dl langyos tejben, 1 ek porcukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Ezután a hozzávalókból tésztát dagasztunk, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, kissé lágynak tűnhet a tészta, de ilyennek kell lennie. Majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Ezután letakarva kb. fél órát kelesztjük.
  6. Sütés: mérsékelten forró, bő olajban, az első oldalon kb. 1-3 percig, ekkor fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  7. Fahéjas porcukorral meghintve vaníliasodóval tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12934
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

Tipp: én a dagasztást kenyérsütőgéppel végeztem, úgy egy kicsit könnyebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás fánk vaníliasodóval
Katharosz 498 recept

Az almától nagyon finom, könnyű lesz az állaga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek