Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás fahéjas pite citrommázzal

Almás fahéjas pite citrommázzal
Almás fahéjas pite citrommázzal
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt sűrűn készítettük ezt a pitét, nagyon finom, most újra eszembe jutott.

hozzávalók / 3 adag

tészta

máz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojások fehérjét habnak verjük, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal (én fél kk fahéjat tettem), majd hozzákeverjük a margarint, a lisztet a sütőporral, az almát (én kinyomkodtam), a mazsolát és végül a habot.
  2. Olajjal kikent, lisztel meghintett tepsibe öntjük, és 180 fokon 30-40 percet sütjük.

máz

  1. A porcukorhoz öntjük a citromlét és a vizet, majd robotgéppel kikeverjük.
  2. A kihűlt pitére kenjük a citrommázat.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti citrommázzal, citrommázas süti, almás-fahéjas süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

857
tojás 2 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
margarin 7 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
alma 30 dkg
mazsola 5 dkg
porcukor 18 dkg
citromlé 2 ek
víz 1 evőkanál