r
Nosalty Logó

Almás csirkemell ahogy Zsuzsa készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Almás csirkemell ahogy Zsuzsa készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 694 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1387 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 694 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3771.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1387 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kis darabokra vágjuk.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, cikkekre vágjuk.
  3. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük.
  4. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  5. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkedarabokat, fehéredésig kevergetjük. Mellétesszük a kétféle hagymát, megsózzuk, bőven megszórjuk a fűszerkeverékkel. Még finomabb, ha friss fűszereket használunk: rozmaring, zsálya, kakukkfű, borsikafű, tárkony.
  6. Kevés fehérbort öntünk alá, és puhára pároljuk.
  7. Az almát kevés olajon megfuttatjuk. Minél vékonyabb gerezdekre vágtuk, annál hamarabb puhul. A kész csirkéhez keverjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3560
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Ajánló

Ha elég sok almát teszünk mellé, nem is kell köret. Aki szereti, tört, vajas krumplit vagy párolt rizst adjon mellé. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás csirkemell ahogy Zsuzsa készíti
8zsuzsa8 208 recept

A kertszomszédtól kaptunk két vödör almát, amit gyorsan fel kellett dolgozni,. Minden nap almás ételt készítettem. Így találtam ki az almás csirkét is. 

Hozzászólások (1)

kecskemethy peter

Az elkészítés leírásából kimaradt, hogy az almát mikor tegyük bele.

8zsuzsa8

Köszönöm az észrevételt, pótoltam a hiányt. Az almát külön, kevés olajon, vajon megpárolom., úgy keverem a kész húshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.