Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Sztella konyhájából

Császármorzsa Sztella konyhájából
Császármorzsa Sztella konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nővéremtől kaptam, amikor először akartam ezt az édességet elkészíteni. Azóta is csak így készítem. Egyszerű és finom. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kiadós leves mellé nagyon finom ebéd lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tejhez adjuk hozzá a lisztet és a búzadarát, majd hagyjuk körülbelül fél napig állni.
  2. A 4 tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje kemény habját. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is.
  3. Egy teflon bevonatú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd egy adag tésztát teszünk rá. Elegyengetjük, és megvárjuk, amíg az alsó fele szépen megpiruljon. Ezután átfordítjuk a másik oldalára, és miközben az is pirul, elkezdjük fakanállal darabolgatni. Amikor minden kis darab szép pirult, akkor kész. Ezt többször megismételjük addig, amíg elfogy a tészta.
  4. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 057
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sztella

Mióta szakács: 2013.10.10.
1 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

smarni, grízsmarni, darasmarni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

947
búzadara 250 g
finomliszt 250 g
tej 500 ml
tojás 4 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 5 dkg
vaj 15 dkg