r
Nosalty Logó

Gyors császármorzsa Barna Fruzsinától

NS
Gyors császármorzsa Barna Fruzsinától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Császármorzsához

Joghurtos öntethez

532
Kalória
15.8g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
94.2g
Víz
186.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
34.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Császármorzsához

Joghurtos öntethez

Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Császármorzsához

Joghurtos öntethez

Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Császármorzsához

Joghurtos öntethez

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Császármorzsához

  1. A tejet felmelegítjük.
  2. A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
  4. A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  5. A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.
  6. A még folyós tészta tetejét megszórjuk a mazsolával.
  7. Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell megijedni, ha szakad, vagy lecsurog. :) Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még picit, hogy ne maradjon nyers rész. A recepthez leírt joghurtos öntettel és porcukorral, vagy hagyományosan lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Joghurtos öntethez

  1. A citromlevet és a cukrokat beleöntjük a joghurtos pohárba, és összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Gyakran csinálok császármorzsát reggelire, ha épp azt kívánom. A legtöbb recept azonban úgy írja le az elkészítését, hogy a tésztát órákra hűtőbe kell tenni (hogy a búzadara és a liszt bedagadjon, megszívja magát). Nekem ezt soha nem volt türelmem kivárni, így csalok egy kicsit. A tejet felmelegítve öntöm hozzá a száraz alapanyagokhoz, így másodpercek alatt ugyanazt az állagot lehet elérni, mint a hűtőben pihentetéssel. :)

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...