Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült camembert fokhagymás bagettel

Sült camembert fokhagymás bagettel
Sült camembert fokhagymás bagettel
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recepttel először egy videóblogon (Street Kitchen) találkoztam, gyorsan el is készítettem. Most viszont csak cider volt itthon, fehérbor nem, úgyhogy rákerestem a receptre, és így is megtaláltam - nem csoda, hiszen az alma és a camembert remekül harmonizálnak. 

hozzávalók / 2 adag

A sajthoz

A bagetthez

ajánlat

Gyors, egyszerű, mégis nagyon 'posh'-nak ható vacsi, vagy előétel. 

Ne használjunk hozzá illatosabb borokat (Irsai, Cserszegi, Tramini), mert az nagyon elviszi a sajt ízét. Maradjunk a könnyű, kevésbé markáns fajtáknál, mint a Chardonnay vagy valamelyik rizling. 

Szólj hozzá!

elkészítés

A sajthoz

  1. A sajtot kivesszük a fóliából, visszatesszük a dobozba.
  2. 6-8 sugárirányú bemetszést végzünk a sajt tetején, melyekbe rozmaringágacskákat töfködünk.
  3. Az egészet meglocsoljuk ciderrel vagy borral.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt belseje folyós nem lesz.

A bagetthez

  1. A bagettet srégen vagy keresztben bevágjuk úgy, hogy még ne essen szét.
  2. Összekeverjük a vajat a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (aprítógépben a legegyszerűbb).
  3. A bemetszésekbe jó sok fűszeres vajat kenünk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt rápirítunk a bagettre, épp csak, hogy átmelegedjen.
  5. A bagettel kitunkoljuk az olvadt sajtot a dobozból, a maradék cidert/bort pedig elfogyasztjuk hozzá.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 205
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült sajt, camembert sütve, sült camembert sajt bagettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

903
camembert sajt 250 g
rozmaring 1 szál
cider 3 ek
bagett 300 g
vaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint