Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-áfonyás-banános muffin

Almás-áfonyás-banános muffin
Almás-áfonyás-banános muffin
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arról álmodoztam, hogy fekete áfonyás-banános muffint sütök, de alma volt itthon, így azt kellett használjam. Meg kell mondjam, hogy így is álom muffint ettem, mert nekem annyira ízlett, hogy már háromszor megsütöttem, és ha belegondolunk, van olyan hely ahol az almáról álmodoznak, mert ott az számít egzotikus gyümölcsnek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nekem reggelire nagyon bevált, ha csak egyet megettem belőle, órákig tudtam gyomor korgás nélkül dolgozni és a munkámra koncentrálni, ahelyett, hogy percenként nézelődtem volna a hűtőben, hogy mit lehetne enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első hat hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.
  2. Egy másik tálban a banánokat villával pépesre nyomkodjuk szét. Öntsük bele a tejet, olajat végül a mézet, és keverjük össze.
  3. Egy tányérba rakjuk a citromhéjat meg levet. Az almát vágjuk nagyon apró kockára, és forgassuk össze vele.
  4. A száraz alapanyagokat keverjük össze a nedvessel, forgassuk bele az almát meg az áfonyát. Olaj spray-vel fújjunk ki egy 12-es muffin tepsit, ezzel lesz olyan egyenletes, hogy nem lesz problémás a kiszedés. A papír kapszlira nagyon ráragad.
  5. Kanalazzuk a tésztát a mélyedésekbe, a tetejével egy szintben lesz. Forró sütőbe tolva megsütjük. A képen látható adagnál csaltam, mert nem volt semmi színe a muffinnak, így grillező fokozaton rápirítottam egy kicsit.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 378
elküldve: 12
receptkönyvben: 540
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös muffin, almás-áfonyás-banános muffin, almás muffin, áfonyás muffin, banános muffin

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csoknya
csoknya Wed, 2016-12-07 11:35

Nagyon megörültem a receptnek, hiszen egy egészséges, vitamindús süteményt szerettem volna, de hatalmas lett a csalódásom, mert keserű lett!! Minden alapanyag friss, a megadott adagot tettem bele mindenből, külsőre tökéletes, de ehetetlen. Mi lehet az oka?

witch
witch / witch Thu, 2016-12-08 15:41

Nagyon sajnalom, hogy ehetetlen lett! :o(
Ha minden alapanyag friss volt, akkor csak arra tudok tippelni, hogy a citromtol lett keseru. A sarga reteget szabad lereszelni a hejabol, kozvetlenul alatta van az a feher hartya, ami keseru.

eViki
eViki Fri, 2015-06-05 10:13

Én 20-25 percig sütöttem légkeverésessel 180 fokon, szilikonos sütőbe. Nem ragadt bele, elég jól átsült, nagyon finom lett! :) (Raktam bele még egy kis kókuszreszeléket is, és véletlen kihagytam belőle az olajat :) )

witch
witch / witch Fri, 2015-06-05 16:26

Most mar nekem is van szilikonos muffin tepsim, majd kiprobalom, hogy mukodik azzal. Koszi, hogy megirtad a tapasztalatod! :o)
Nagyon orulok, hogy izlett, egeszsegedre!
A kokuszreszelek nagyon jo otlet, hmmmm, nyami. :)) Igy az olaj nem is volt erdekes, hogy kimaradt, mert a kokusz eleg zsiros.

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Tue, 2014-10-21 12:39

Nem tudom milyennek kellene lennie es meddig kellene sutni. Kiolajoztam a format, de nekem beleragadt igy is. A kozepe kicsit nyersnek tunik, de igy is finom, sot, nyersen is finom a tesztaja! Legkozelebb muffin papirba kanalazom, inkabb arra ragadjon, mint a formaba! :)

witch
witch / witch Tue, 2014-10-21 13:35

En tuprobaig sutok altalaban, de mas recepteknel olvasva ez valtozo, suto fuggo. Ha nyersnek tunik a kozepe, az pedig az almatol fugg, hogy milyen leveses. Nemreg ugy jartam, hogy az almas pite alja elazott, pedig van vagy 25 eves tapasztalatom vele, de az alma annyi nedvesseget engedett. A tepsibol kiszedni, talan ugy konnyebb, ha hagyjuk egy kicsit hulni, de nalam az is olyan onfeju, egyszer ki tudom szedni, mert hagyja, egyszer meg nem. :o)
Azert orulok, hogy izlett, koszi, hogy megirtad!
udv:witch

167
zabpehely 15 dkg
finomliszt 7 dkg
teljes kiőrlésű liszt 8 dkg
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
fahéj 1 teáskanál
banán 2 közepes db
tej 175 ml
repceolaj 2 ek
méz 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
alma 2 kis db
vörösáfonya 5 dkg