r
Nosalty Logó

Csokis-ribizlis piskótamuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Csokis-ribizlis piskótamuffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1867 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 1867 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Kivajazzuk-lisztezzük a formát. (Hozzátenném, hogy ebből a mennyiségből kétszer kilenc fog kijönni, tehát mind a két muffinformát ki kell, vagy majd úgy hagyjunk tésztát és ribizlit, hogy elég legyen.)
  2. Két edényt kell elővenni. Az egyikbe megy: 4 tojásfehérje és 4 kanál víz, a másikba a négy tojássárgája, a másik négy kanál víz, a liszt, a cukor és a szalakáli. A fehérjét kemény habbá verjük, a másikat is géppel összedolgozzuk. Majd a fehérje felét még géppel lehet, a másik felét már csak fakanállal egy irányban óvatosan.
  3. Ezután kanállal kiporciózzuk a tésztát. Majd ugyanezt tesszük a ribizlivel, amit nem kell belisztezni, se belenyomkodni, csak pottyantsuk rá.
  4. Irány a sütő, kb. 30 percig megsütjük, érdemes tűpróbát tenni.
  5. Amíg sül, a csokit felolvasztjuk kis vajjal és vízzelúgy, ahogy a csomagoláson van.
  6. Ahogy megsültek a "muffinok", az aljukat megfoga belemártjuk a csokiba, és kifordítva tálcára tesszük.
  7. Ha ez is megvan, irány a hűtő addig, míg a csoki rá nem keményedik, és a piskóta ki nem hűl.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3327
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Ezt meglehet csinálni gyümölcs nélkül is, és az egészet belemártani a csokiba vagy csak hosszában a felét. Ez a jó a sütikben, hogy egy tésztából milliónyi a variáció. Ja még annyit, hogy csináltam én már rendes muffint is két tepsivel, de a férjemnek nem ízlett a tésztája, így barátnőmék jól jártak, vihették haza, mert én meg akkor pont fogyókúráztam.:( Így azóta ebből a tésztából készül nálunk a muffin is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokis-ribizlis piskótamuffin
kinguci1983 36 recept

Általában meggyel szoktam ezt csinálni, mikor már nem meggyes piskótát akarok sütni. Végül is ugyanaz ez is, de csak más, mert más a formája, és ezen van egy kis csoki is. De mivel kaptam egy kis ribizlit, és megenni natúr most nem akarta senki, így ez lett belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!Azt szeretném kérdezni t?led,hogy muffinpapírral nem lehet megoldani?Egy tepsim van és az 12db-os.Köszi el?re is:-D

kinguci1983

Szia! Biztos azzal is jó, én még sose vettem, mert vaj meg liszt mindig van otthon és két perc se kell míg megcsinálom, én nagyon spórolós vagyok, nem szoktam ilyesmit venni :-). Viszont írtad hogy 12 db-os szerintem így is két tepsivel lesz, hagyjál meg annyi tésztát hogy legyen mert gondolom az kisebb lesz mint a 9-es, legalábbis amit a boltban láttam. Azok még szebben fognak akkor kinézni. De hát megfelezed és kész, mert nagyon meg fog n?ni, ha beletennéd az összeset kifolyna. Remélem ízleni fog és meggyel is ajánlom ugyanezt, az is isteni! Jó sütést! Majd írd meg hogy ízlett-e, ha id?d engedi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.