Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-ribizlis piskótamuffin

Csokis-ribizlis piskótamuffin
Csokis-ribizlis piskótamuffin
47 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában meggyel szoktam ezt csinálni, mikor már nem meggyes piskótát akarok sütni. Végül is ugyanaz ez is, de csak más, mert más a formája, és ezen van egy kis csoki is. De mivel kaptam egy kis ribizlit, és megenni natúr most nem akarta senki, így ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt meglehet csinálni gyümölcs nélkül is, és az egészet belemártani a csokiba vagy csak hosszában a felét. Ez a jó a sütikben, hogy egy tésztából milliónyi a variáció. Ja még annyit, hogy csináltam én már rendes muffint is két tepsivel, de a férjemnek nem ízlett a tésztája, így barátnőmék jól jártak, vihették haza, mert én meg akkor pont fogyókúráztam.:( Így azóta ebből a tésztából készül nálunk a muffin is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Kivajazzuk-lisztezzük a formát. (Hozzátenném, hogy ebből a mennyiségből kétszer kilenc fog kijönni, tehát mind a két muffinformát ki kell, vagy majd úgy hagyjunk tésztát és ribizlit, hogy elég legyen.)
  2. Két edényt kell elővenni. Az egyikbe megy: 4 tojásfehérje és 4 kanál víz, a másikba a négy tojássárgája, a másik négy kanál víz, a liszt, a cukor és a szalakáli. A fehérjét kemény habbá verjük, a másikat is géppel összedolgozzuk. Majd a fehérje felét még géppel lehet, a másik felét már csak fakanállal egy irányban óvatosan.
  3. Ezután kanállal kiporciózzuk a tésztát. Majd ugyanezt tesszük a ribizlivel, amit nem kell belisztezni, se belenyomkodni, csak pottyantsuk rá.
  4. Irány a sütő, kb. 30 percig megsütjük, érdemes tűpróbát tenni.
  5. Amíg sül, a csokit felolvasztjuk kis vajjal és vízzel úgy, ahogy a csomagoláson van.
  6. Ahogy megsültek a "muffinok", az aljukat megfoga belemártjuk a csokiba, és kifordítva tálcára tesszük.
  7. Ha ez is megvan, irány a hűtő addig, míg a csoki rá nem keményedik, és a piskóta ki nem hűl.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin piskótatésztából, ribizlis muffin, gyümölcsös muffin csokitetővel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

safinyuszi
safinyuszi Thu, 2012-07-19 23:05

Szia!Azt szeretném kérdezni tőled,hogy muffinpapírral nem lehet megoldani?Egy tepsim van és az 12db-os.Köszi előre is:-D

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Fri, 2012-07-20 07:15

Szia!
Biztos azzal is jó, én még sose vettem, mert vaj meg liszt mindig van otthon és két perc se kell míg megcsinálom, én nagyon spórolós vagyok, nem szoktam ilyesmit venni :-). Viszont írtad hogy 12 db-os szerintem így is két tepsivel lesz, hagyjál meg annyi tésztát hogy legyen mert gondolom az kisebb lesz mint a 9-es, legalábbis amit a boltban láttam. Azok még szebben fognak akkor kinézni. De hát megfelezed és kész, mert nagyon meg fog nőni, ha beletennéd az összeset kifolyna. Remélem ízleni fog és meggyel is ajánlom ugyanezt, az is isteni! Jó sütést! Majd írd meg hogy ízlett-e, ha időd engedi!

312
finomliszt 8 evőkanál
víz 8 ek
cukor 8 ek
tojás 4 db
szalalkáli 7 g
vaj 2 dkg
feketeribizli 25 dkg
étcsokoládé 100 g