r
Nosalty Logó

Barackos-csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 781 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 255 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 781 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2640.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 3120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a hozzávalókat, a barackot és a csokit feldaraboljuk, előmelegítjük a sütőt.
  2. A csoki és a barack kivételével mindent beleteszünk egy tálba, és robotgéppel alig pár perc alatt homogén anyaggá keverjük.
  3. Jöhet bele a csoki és a barack, de ezek már kézzel.
  4. A masszát muffinformába vagy kapszlikba adagoljuk, és 20-25 percig sütjük.
  5. Tehetünk félre a csokiból pár kockát, amit nem keverünk bele a masszába, és pici olajjal felhevítjük, majd ha megsültek a muffinok, az olvasztott csokit a tetejére csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20860
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csoki és a barack kombinációja már régóta foglalkoztatott, és a végeredményben nem csalódtam.:) Az alaprecept már szinte "ezer éves", és az egyik ok, amiért szeretem ezt a receptet, mert ebből az az igazi, tömény muffin készül, másrészt mert nem kell külön keverni a száraz és a nedves hozzávalókat, csak mindent egy tálba belemérni, kicsit összekeverni és lehet is adagolni.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Nagyon finom muffinok! Köszönöm szépen a receptet, sikerem volt vele:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.