Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaleves 3.

Almaleves 3.
Almaleves 3.
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

HA KÁNIKULA, AKKOR GYÜMÖLCSLEVES - legalábbis nekem.  Úgy utálom ezt a fogyókúrát, de nagyon vágytam erre a levesre, így édesítőszerrel és teljes kiőrlésű liszttel készítettem el (amivel először sűrítettem most levest is). Így aztán bűntudat nélkül élvezhetem. :-) Jobban esik, mint a fagylalt! Ezért kapásból dupla mennyiséget szoktam készíteni - és megenni, max. 2 nap alatt. ;-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bevallom, én nem tudok habarni. Ezért kb. fél pohár langyos vízben szoktam elkeverni a sűrítéshez használt lisztet csomómentesre, azzal felfőzöm, majd, miután már teljesen kihűlt a leves, szoktam beleönteni a tejszínt. Csak egy kis trükk, hátha valakinek szüksége van rá. :-) Nyáron jól lehűtve, télen meglangyítva ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, apró kockákra, vagy cikkekre vágjuk.
  2. Megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  3. 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal.
  4. Hozzáadjuk az almát, és kb. 5 perc alatt puhára főzzük.
  5. Hozzáadunk egy csipet sót, a tejfölt, és jól összekeverjük. (Hogy ne csomósodjon össze a tejföl, én egy magasabb falú bögrébe teszem, s apránként hígítgatom a forró lével, majd, mikor már az egész egyveleg meleg, akkor öntöm a levesbe, folyamatosan kevergetve azt.)
  6. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, és lassú forrás közben, óvatosan behabarjuk vele a levest.
  7. Jól lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 84 225
elküldve: 5
receptkönyvben: 638
elkészítve: 31/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

tejfölös-tejszínes almaleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2015-05-14 11:19

Keves Zit!

Ma ezt lesz a leves ebédre. Szerintem nem lehet melléfogni ezzel. Köszi a receptet!

aweq
aweq Mon, 2011-07-11 08:51

Nagyon finom lett!!!!! Én még csak 13 éves vagyok, de másodjára, már recept nélkül készítettem el!!! :) szuper könnyű, szuper finom, szuper recept :)))

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2010-08-27 16:22

Én tejszín ízű vagy vaníliás pudingport szoktam kevés tejjel kikeverni, azzal habarom be a gyümileveseket. Kellemesen selymes lesz, tuti nem lesz csomós. Zsuzsa

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-08-27 20:30

Mmmm, ez aztán a remek 5let! :-)) Köszi! És mondd csak, egy ekkora mennyiséghez mennyi pudingport keversz el mennyi tejjel?

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2010-08-29 14:11

Ehhez kb fél csomag pudingpor 1,5-2 dl tejjel. Én nem szeretem annyira, ha megáll benne a kanál, de a pudingban az a jó, hogy lehet vele játszani. Ha nagyon besűríti, akkor lehet még tejet utána tölteni. Ha meg híg, akkor a másik fél csomag pudingpor is belemehet. Ki hogy szereti! Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-09 23:56

Zit! Jó főzést kívánok:) Jó étvágyat!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-09 19:27

Zit! Mi így készítjük: Az almát kevés cukros,citromsavas vízben megfőzni, botmixerrel pépesíteni, felönteni vízzel, még hozzátenni cukrot, fahéjat, szegfűszeget, esetleg citromsavat (ízlés szerint), felforralni. Tejfölös liszttel behabarni. Forrón tálalni, a tetejére pirított cukros morzsát és fahéjat szórni. (Nekünk szilvásgombócból maradt morzsa, innen az ötlet). Nekem is újdonság volt, mivel gyümölcsből készült levest eddig csak hidegen ettem.
Ha gondolod, készítsd el és a képet is felteheted. Sajnos nekem a kép el van mosódva, azért nem tudom elküldeni. Különben majdnem olyan lenne mint a te levesed. Üdv. Marika

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-01-09 21:19

Kedves Marika, nagyon köszönöm a receptet. :-) Ki fogom próbálni. Nagyon ügyes, eredeti 5let ez a morzsa rá, szerintem nagyon fincsi lehet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-08 00:09

Lányom készített almalevest, de krémes változatban, fahéjjal és pirított morzsával megszórva, forrón tálalta, úgy is isteni finom.

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-01-08 09:59

A krémes változatot hogy érted? Tejszínnel? Nem volna kedve a Lányodnak is feltenni a receptet? Biztos nagy sikere volna. :-)

354
alma 0.5 kg
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 15 dkg
szegfűszeg 2 db
fahéj 1 kk
tejföl 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
főzőtejszín 1 dl