Almaleves 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g alma59 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
356
Kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g alma234 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
1424
Kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
49.5g alma23 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
14.9g porcukor57 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19.8g tejföl39 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
9.9g főzőtejszín13 kcal
Összesen
140
Kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
356
Kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.7 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 651.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
1424
Kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
140
Kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg alma
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 db szegfűszeg
-
2 dl tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- Az almát megtisztítjuk, apró kockákra, vagy cikkekre vágjuk.
- Megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
- 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal.
- Hozzáadjuk az almát, és kb. 5 perc alatt puhára főzzük.
- Hozzáadunk egy csipet sót, a tejfölt, és jól összekeverjük. (Hogy ne csomósodjon össze a tejföl, én egy magasabb falú bögrébe teszem, s apránként hígítgatom a forró lével, majd, mikor már az egész egyveleg meleg, akkor öntöm a levesbe, folyamatosan kevergetve azt.)
- A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, és lassú forrás közben, óvatosan behabarjuk vele a levest.
- Jól lehűtve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 137
- Össznézettség: 91399
- Feltöltés dátuma: 2009. július 27.
Ajánló
Bevallom, én nem tudok habarni. Ezért kb. fél pohár langyos vízben szoktam elkeverni a sűrítéshez használt lisztet csomómentesre, azzal felfőzöm, majd, miután már teljesen kihűlt a leves, szoktam beleönteni a tejszínt. Csak egy kis trükk, hátha valakinek szüksége van rá. :-) Nyáron jól lehűtve, télen meglangyítva ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:

NS
17524 recept
HA KÁNIKULA, AKKOR GYÜMÖLCSLEVES - legalábbis nekem. Úgy utálom ezt a fogyókúrát, de nagyon vágytam erre a levesre, így édesítőszerrel és teljes kiőrlésű liszttel készítettem el (amivel először sűrítettem most levest is). Így aztán bűntudat nélkül élvezhetem. :-) Jobban esik, mint a fagylalt! Ezért kapásból dupla mennyiséget szoktam készíteni - és megenni, max. 2 nap alatt. ;-)
Hozzászólások (6)
Lányom készített almalevest, de krémes változatban, fahéjjal és pirított morzsával megszórva, forrón tálalta, úgy is isteni finom.
A krémes változatot hogy érted? Tejszínnel? Nem volna kedve a Lányodnak is feltenni a receptet? Biztos nagy sikere volna. :-)
Zit! Mi így készítjük: Az almát kevés cukros,citromsavas vízben megf?zni, botmixerrel pépesíteni, felönteni vízzel, még hozzátenni cukrot, fahéjat, szegf?szeget, esetleg citromsavat (ízlés szerint), felforralni. Tejfölös liszttel behabarni. Forrón tálalni, a tetejére pirított cukros morzsát és fahéjat szórni. (Nekünk szilvásgombócból maradt morzsa, innen az ötlet). Nekem is újdonság volt, mivel gyümölcsb?l készült levest eddig csak hidegen ettem. Ha gondolod, készítsd el és a képet is felteheted. Sajnos nekem a kép el van mosódva, azért nem tudom elküldeni. Különben majdnem olyan lenne mint a te levesed. Üdv. Marika
Kedves Marika, nagyon köszönöm a receptet. :-) Ki fogom próbálni. Nagyon ügyes, eredeti 5let ez a morzsa rá, szerintem nagyon fincsi lehet!
Zit! Jó f?zést kívánok:) Jó étvágyat!!!
Én tejszín íz? vagy vaníliás pudingport szoktam kevés tejjel kikeverni, azzal habarom be a gyümileveseket. Kellemesen selymes lesz, tuti nem lesz csomós. Zsuzsa
Mmmm, ez aztán a remek 5let! :-)) Köszi! És mondd csak, egy ekkora mennyiséghez mennyi pudingport keversz el mennyi tejjel?
Ehhez kb fél csomag pudingpor 1,5-2 dl tejjel. Én nem szeretem annyira, ha megáll benne a kanál, de a pudingban az a jó, hogy lehet vele játszani. Ha nagyon bes?ríti, akkor lehet még tejet utána tölteni. Ha meg híg, akkor a másik fél csomag pudingpor is belemehet. Ki hogy szereti! Zsuzsa
Köszi Zsuzsa, legközelebb kipróbálom! :-)
Nagyon finom lett!!!!! Én még csak 13 éves vagyok, de másodjára, már recept nélkül készítettem el!!! :) szuper könny?, szuper finom, szuper recept :)))
Keves Zit! Ma ezt lesz a leves ebédre. Szerintem nem lehet melléfogni ezzel. Köszi a receptet!