Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almakompót naranccsal és mézzel

Almakompót naranccsal és mézzel
Almakompót naranccsal és mézzel
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt még itthon alma, és a férjem kigondolta, hogy Ő most kompótot enne. Én meg valamikor olvastam egy blogban (Napmátka, köszönet érte!) egy narancsos almakompótról. A cseresznye meg úgy került bele, hogy jó pár szem megmaradt.

Mivel én nem szeretem a nagyon cukros dolgokat, természetes volt, hogy édesítőszerrel egészítem ki, ha nem elég édes. Ez történt most is. Persze aki akarja, készítheti csak cukorral vagy csak mézzel.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg alma (pucoltan és negyedekbe vágva)
  • 1 db narancs (nagy)
  • 10 dkg cseresznye (jó pár szem)
  • 9 db szegfűszeg
  • 3 db fahéj
  • 1 db citrom
  • 3 ek méz
  • 3 ek cukor ( vagy cukorhelyettesítő igény szerint (én pár kanál cukrot tettem bele, és kóstolás után édesítőszert))
  • 1 csipet

ajánlat

Bármikor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 liter vizet egy fazékban felteszünk főni. Beletesszük a vízbe a fűszereket, a sót, szegfűszeget és a fahéjat.
  2. Beleteszünk 2-3 ek kristálycukrot, és felforrás után kb. 10 percig főzzük.
  3. Közben megpucoljuk az almát, és citromos vízbe tesszük felhasználásig, hogy ne legyen barna.
  4. A narancsot félbevágva 2-3 szép karikát félreteszünk.
  5. A citromot is félbevágjuk, és 2-3 karikát félrerakunk.
  6. Ha már 10 percet főtt a fűszeres víz, beledobáljuk az almát és a cseresznyét (szoktam szépen levágott almahéjat is tenni bele).
  7. Miután felforrt a gyümölccsel együtt újra a víz, takarékra vesszük, és még kb. 10 percig főzzük. Nagyon kell figyelni, hogy ne főljön szét a gyümölcs.
  8. Miközben szépen puhulnak a gyümölcsök, beletesszük a mézet, a kifacsart narancslevet és a citromlevet. Jól átkeverjük, és megkóstoljuk, elég édes-e? Ha nem elég édes, itt lehet még cukrot tenni hozzá (én édesítőszert tettem még hozzá).
  9. Miután jó az íze, beledobjuk a narancs és citrom karikákat, és lezárjuk a tüzet alatta.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

gyümölcskompót, mézes almakompót, narancsos almakompót

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
alma 1 kg
narancs 1 db
cseresznye 10 dkg
szegfűszeg 9 db
fahéj 3 db
citrom 1 db
méz 3 ek
cukor 3 ek
1 csipet