Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pincemeggy

Pincemeggy
Pincemeggy
80 perc / előkészület: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a meggyet! :)

hozzávalók / 8 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, majd kimagozzuk a meggyet. Összesen 3 kg legyen.
  2. Az összes meggyet, a cukrot és a rumot egy jó nagy tálba tesszük.
  3. Dobunk bele egy kiskanál szalicilt.
  4. Jól összekeverjük.
  5. 2-3 napig ismételgetjük a kevergetést, lehetőleg naponta többször is. Addig kell kevernünk, míg a cukor teljesen elolvad.
  6. Akkor üvegekbe tesszük, felöntjük a lével.
  7. Az esetleg kimaradt levet külön üvegbe öntve ivólének is eltehetjük. :)
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 765
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Floo

Mióta szakács: 2012.09.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: befőtt, fűszerek házilag, télire

egyéb elnevezések

meggykompót, meggybefőtt, rumos meggykompót

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

667
meggy 3 kg
cukor 1 kg
rum 0.5 dl
szalicil 1 kávéskanál