Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres rebarbarakompót

Fűszeres rebarbarakompót
Fűszeres rebarbarakompót
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ildikó vasárnapi piacán vásároltam a rebarbarát. Egyik -kisebb- részéből készült ez a kompót, a másik feléből pedig málnás rebarbaralekvár. Mindegyik isteni finom.
Egy bajom van csupán: többet kellett volna belőle vennem...:-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a cukorral feltesszük melegedni.
  2. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart magjait, az üres rudat is, és a citromkarikát.
  3. Összeforraljuk és beletesszük a 1,5- 2 centisre vágott rebarbaraszeleteket.
  4. Mérsékeljük a lángot, és lefedve kb. 7-10 percig főzzük. NEM KEVERGETJÜK, mert akkor összetörik.
  5. A tűzről lehúzva, a levében hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 57 954
elküldve: 6
receptkönyvben: 287
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
adag: 2 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, télire, befőtt

egyéb elnevezések

vaníliás-fahéjas rebarbarakompót

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanyinagyi
sanyinagyi / sanyinagyi Mon, 2015-06-22 09:35

Köszönöm a receptet. Nekem nem lett ilyen szép "kompótsárga" ......ám rendkívül pikáns, ízletes!

tarnaiszabina
tarnaiszabina Tue, 2015-06-16 17:17

Szia!

épp most készítettem el a kompótot, a recepted alapján! Nagyon fini! :))
Én tettem még bele egy leheletnyi őrölt szegfűszeget... nyami!

Köszönöm, most már az ivólé mellett ezt is sűrűn fogom készíteni!

Rita99
Rita99 Wed, 2011-05-11 21:48

Sziasztok!

A rebarbarát nem kell meghámozni. Egy hasonló fórumon olvastam és már ki is próbáltam és sokkal jobb állagú lett, nem főt annyira szét mint hámozva. Nem utolsó sorban nem kis időt spóroltam így meg, én csak ajánlani tudom.
Jó főzést mindenkinek!

Lavender Zephyr
Gabriella111 / Lavender Zephyr Mon, 2010-09-20 19:47

Köszi szépen ezt az üditő receptet! Eddig csak a tejfölös rebarbara mártást ismertem meg néhány sütireceptet. A rengeteg eső miatt egész nyáron és még most is nagyon szép rebarbara termésünk volt. Így jól jött ez a recept. Anyukám és én nagyon szeretjük, de a forró napokon behűtve még a család férfiatagjai is dicsérték. :)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2009-06-06 07:19

nincs nálunk határozott nyitvatartási idő. 9-re nagyjából kipakolnak az árusok és akinek elfogy a cucca már megy is. Dél körül még érdemes jönni, akkor nagyjából még vásárolni is lehet.
Ebédet is főzünk bográcsban.
2 körül aztán megint elcsendesedik a táj.
Ildikó

petra
Petra / petra Fri, 2009-06-05 22:15

szerintem igen, Ildikó!
imádom a piacodat, de azt nem tudnám megmondani, hogy meddig vagytok ott:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-06-02 09:11

Budapesten, és a Lehel u.-i csarnokban, a Hold utcai piacon néztem ahol, azt gondoltam, hogy talán akadhat, de sajnos nem volt. A Metroban még nem néztem. A Piacot olvastam, csak sajnos nekem messze van. Esetleg a piaccal kapcsolatban nem tudjátok, hogy meddig van nyitva?
Köszönöm:)

petra
Petra / petra Fri, 2009-05-29 18:36

ahogy azt a story részben is említem: Ildikó vasárnapi piacán, a Káli-medencében, Káptalantóti falu szélén
egyébként úgy hallottam, hogy a Metro áruházakban is olykor hozzá lehet jutni
remélem sikerül beszerezned!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-05-29 18:22

Szia,

megszeretném kérdezni, hogy neked, hol sikerült rebarbarát venni? Mert én már jó néhány piacon néztzem és sehol nem kaptam.

Köszi

201
rebarbara 30 dkg
fahéjrúd 1 db
vanília 1 db
citrom 0.25 db
víz 3 dl
cukor 9 dkg