Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakompót

Rebarbarakompót
Rebarbarakompót
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma rebarbarás clafoutis volt a desszert, s mivel túl sok rebarbarát vásároltam, a maradékból ezt a finom kompótot készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megtisztítjuk, mossuk, és kb. 4 cm hosszúságú, ferde darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzákavarjuk a cukrot és a vanília kikapart magját, kb. 30 percig hagyjuk állni.
  2. Közepes hőmérsékleten felfőzzük. Lefedve kb. 5 percig hagyjuk főni. Majd hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkavart keményítőt, és újra felfőzzük, de ne kavargassuk, csak az edényt rázogassuk.
  3. Levesszük, és hagyjuk hűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 213
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, télire

egyéb elnevezések

kompót rebarbarából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

94
rebarbara 800 g
vanília 1 db
cukor 50 g
étkezési keményítő 1 evőkanál